Annonse
Dunkirk

Oversikt over sommerens storfilmer

2016 var som kjent er rekordårpå kino, og så langt ser det ut som 2017 også blir strålende. Når årets fire første måneder er talt opp, ligger vi faktisk nesten 4 % over fjoråret. Det lover godt! Og nå kommer blockbustersommeren.

Hollywoods sommertradisjoner er sterke, og i år som før er det duket for den ene blockbusteren etter den andre på kino. I 2017 dunder vi i gang allerede i mai, med Ridley Scotts Alien-forløper og femte runde med piraten Jack Sparrow. Ellers fylles kinosommeren med alt fra roboter til badevakter, fra superhelter til historiske krigsepos.

Med forbehold om endring av premieredato

3.jpg

Alien: Covenant

Premiere: 19. mai

Kapittel 2 i Alien-forhistoien utspiller seg 10 år etter handlingen i «Prometheus». Nok en gang blir vi med et romskip inn i ukjent territorie. Det som skulle være et uoppdaget paradis viser seg å være en mørk og farlig verden, med kun en beboer: humanoiden David (Michael Fassbender).

Se også: Tittelbeistet viser ansikt i ny trailer

 

1.jpg

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Premiere: 24. mai

De karibiske piratene er tilbake og denne gangen er det nordmenn i regien, nærmere bestemt suksessduoen Espen Sandberg og Joachim Rønning («Kon-Tiki», «Max Manus»). I tillegg til Johnny Depp er de gamle Pirates-kjenningene Keira Knightley og Orlando Bloom tilbake på rollelisten.

Se også: De første reaksjonene på nye Pirates-filmen

 

1.jpg

Baywatch

Premiere 2. juni

Når 90-talls suksesserien går til det store lerretet fylles de røde badeshortsene blant annet av Zac Efron og Dwayne Johnson. Pamela Anderson og David Hasselhoff fra den originale serien står også på rollelisten.

Se trailer her

 

The Mummy.jpg

The Mummy

Premiere: 9. juni

Mumien vender tilbake, og denne gangen er det Tom Cruise, i rollen som Navy Seal-soldaten Tyler Colt, som skal få bryne seg på den eldgamle prinsessen Ahmanet.

Se også: Cruise får smake mumiens vrede i ny trailer

 

3.jpg

Wonder Woman

Premiere: 16. juni

Gal Gadot spiller tittelrollen når DC Comics superhelt Wonder Woman skal til pers. Vi møter henne før hun oppdager sine fulle krefter, som Amasoneprinsessen Diana. I filmen møter vi også norske Lise Loven Kongsli, som krigeren Menalippe.

Se også: Wonder Woman slår til i ny trailer

 

1.jpg

Transformers: The Last Knight

Premiere: 23. juni

Optimus Prime er borte, og kampen mellom menneskene og transformersene tilspisses. Nøkkelen til å redde fremtiden ligger begravet i fortiden, i den hemmelige historien om jordens transformers. 

Se også: Møt beintøffe Izzy

 

2.jpg

Grusomme meg 3

Premiere: 30. juni

Gru og minionsene er tilbake, og denne gangen dukker Grus ukjente tvillingbror Drew opp. I tillegg må gru bryne seg på 80-tallsskurken Benjamin Bratt.

Se trailer her

 

spiderman2.jpg

Spider-Man: Homecoming

Premiere: 7. juli

Superpopulære Spider-Man, nå i Tom Hollands skikkelse, forener krefter med de velkjente superheltene i The Avengers i sitt forsøk på å beskytte New York. Samarbeidet går ikke helt knirkefritt.

Se også: Superduo rir igjen i ny Spider-Man trailer

 

3.jpg

War for the Planet of the Apes

Premiere: 14. juli

I sommer er det duket for det tredje kapitlet i den kritikerroste serien om Cæsar og hans aper, som er tvunget inn i en dødelig konkflikt med en menneskene.

Se også: Woody Harrelson blir skurk i ny «apefilm»

 

3.jpg

Dunkirk

Premiere: 19. juli

Christopher Nolans nye storsatsning tar for seg slaget ved Dunkerque under andre verdenskrig, hvor allierte soldater ble omringet av tyske tropper på fransk jord.

Se også: Trailer for Nolans episke krigsfilm

 

3.jpg

Dark Tower

Premiere: 28. juli

Stephen Kings bestselgende saga danner utgangspunkt for filmen «Dark Tower», hvor vi møter Idris Elba som revolvermannen Roland Deschain. Matthew McConaughey er også på rollelisten, som Man in Black.

Full oversikt over kommende kinofilmer på filmweb.no

Annonse
Skroll til toppen