Annonse
Sveinung Wålengen

#kinoprat med Sveinung Wålengen

 

NAVN: Sveinung Wålengen
STILLING: Leder for Verdensteatret Kino og Cinemateket i Tromsø
FARTSTID I BRANSJEN: 5 år
FAVORITTFILM: Det må bli Apocalypse Now Redux, men jeg kunne også sagt Eyes Wide Shut, Offret, Dazed and Confused eller en annen av mine mange favoritter.

1. Hva er ditt beste kinominne?

Mitt aller beste kinominne er kanskje da jeg så Offret (Tarkovsky, 1986) for første gang – det var faktisk på Verdensteatret i studietiden. Eller den intense, hjertebankende opplevelsen av å se Titanic som 13-åring på Horten Kino. Jeg husker også min aller første kinoopplevelse godt, da var jeg fem år og så Danny og den store fasanjakten på Saga.

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Først og fremst handler det om filmen. Hvis filmen er god skal det mye til for å ødelegge opplevelsen for meg, men det bør selvfølgelig være et stort lerret, god lyd- og bildekvalitet, og minimalt med støy i salen. Det er også positivt hvis det er en viss stemning blant publikum. Slik sett er det ofte optimalt å se film i festivalsammenheng.

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

I bunn og grunn ganske identisk som i dag. Det kommer sikkert til å dukke opp nye, avanserte tekniske løsninger, men jeg tror kinoens viktigste premiss vil holde seg konstant: betydningen av å se ny film sammen, under gode visningsforhold!

 

Annonse
Skroll til toppen