Annonse
Fra balkongen

Norsk film åpner hovedstadens nye filmfestival Oslo pix

Festivalsatsningen Oslo pix avholdes for alle første gang 8.-13. juni 2017 på Saga og Klingenberg i Oslo. Åpningsfilmen blir Ole Giævers nye film «Fra balkongen«, som vises torsdag 8. juni kl 1800 på Klingenberg kino.

Filmen hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i februar, og får med dette norgespremiere under Oslo Pix. Festivalens programansvarlige, Cato Fossum har følgende å si om filmen:

– Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se «Fra balkongen». Vi synes også det gir en sterk signalverdi – både nasjonalt og internasjonalt – å kickstarte første utgave av Oslo Pix med kvalitetsfilm laget i Oslo-folkets bakhage. I tillegg har filmen et filmatisk og filosofisk spenn som brer seg fra Bjølsen til universets fjerneste utpost. Hva mer kan man ønske seg av en åpningsfilm?

Ole Giæver forteller på sin side at det er veldig stas å få æren av å åpne Oslos nye filmfestival:

– Jeg har virkelig tro på festivalens profil og de menneskene som jobber med Oslo Pix. Dette er en festival som jeg tror vil vokse og kunne bli en markant og viktig filmfestival, så jeg er veldig stolt og glad for å få lov til åpne den aller første Oslo Pix med Fra balkongen, uttaler han.

1.jpg

Kan vinne privat visning   

Ikke bare åpner filmen festivalen, men Oslofolket får også muligheten til å vinne en eksklusiv visning av filmen 9. juni. Ole Giæver og Oslo Pix tar filmen under armen og setter opp en visning av filmen hjemme hos en heldig person eller i en utvalgt bakgård. Mer info om konkurransen på festivalens hjemmeside:

– Jeg har alltid stor glede av å møte publikum, høre hva de tenker og å samtale om filmens innhold og tema, sier Giæver. Jeg håper publikum vil ha meg på besøk og nominere sin bakgård eller sitt hjem til det jeg tror vil bli en fin og annerledes visning, fortsetter han.

Annonse
Skroll til toppen