Annonse

Event Cinema og miljøfokus viktige temaer for fremtidens kino

Media Salles ble etablert i oktober 1991 som en følge av EUs Media Programme og har siden fått støtte spesielt fra den italienske regjeringen. Organisasjonen er for deltakere i den europeiske kinoindustrien med fokus på fremtidens kino, promotering av europeisk film og relevant kursing og markedsføringstiltak.

På generalforsamlingen i Barcelona ble brosjyren DiGiTalk presentert og foruten gjennomgang av økonomien og den finansielle situasjonen var miljøvennlig kino et tema som tydeligvis flere og flere kinoer er opptatt av. Trondheim Kino er jo allerede sertifisert som miljøvennlig, sammen med hele KinoNor-kjeden.

Les også: Høydepunkter fra CineEurope

Et annet tema var det som nå kalles Event Cinema (tidligere Added Value eller alternativt innhold), som i april 2018 vil få sin første festival i Palma de Mallorca, kalt MAS (som også betyr «mer» på spansk) som står for Majorca Art on Screen. Denne vil være åpen både for publikum og for kinoer og distributører og andre profesjonelle. Dette vil bli presentert her på CineEurope tirsdag 20. juni og Event Cinema vil være et viktig tema under Film & Kinos kinokonferanse i november.

Les også: KinoNor blir første miljøsertifiserte kinokjede

 

Annonse
Skroll til toppen