Annonse
Patrick Muller, CineEurope 2017

Hva er nytt innen kinoteknologien?

I seminaret «Innovations in the Pipeline – Whats new in Cinema Technology» under CineEurope 2017, fikk en rekke leverandører anledning til å presentere hva som er nytt på 3 minutter. Her følger en kort oppsummering:

 

GDC: Tony Adamson fra GDC snakket om nye fordeler med deres systemer. Spesielt fokus på innebygde spillelister i serveren.

 

Volfoni: Snakket om høyttalerne Smart Crystal Diamon Dual. Dette selskapet er akkurat kjøpt av et kinesisk selskap, og siden Kina nå er inne på eiersiden vil man få bort piracy på teknologien, slik at det vil være to 3D-selskaper i verden, mente Alain Chamaillard. Dem og Real D.

 

Barco snakket om sine seks premium modeller. Disse kjennetegnes med sterkt lys og høy kontrast. Videre nevnte Gilles Clayes Barco Escape, deres «immersive» konsept. Og til slutt snakket han om økt tilstedeværelse i lobbyen på kinoer. De har et samarbeid med Cola som man kan se på messeområdet. Laserne deres har lyskilder med 10 års varighet.

 

Philips/Lightning technologies: Philips kjøpte LTI for 10 år siden, men har nå solgt seg ut igjen. Lightning technologies holder til i Burbank og lager lys. De retter arbeidet primært mot Xenonlamper. På de nye lampene til LTI kan man skru ned lysstyrken til 50 % for å spare strøm og så skru styrken opp igjen ved f.eks 3D.

 

Greta and Starks: Seneit Debese snakket om sine systemer for hørselshemmede. De kan tilby både audiobeskrivelser/synstolking og teksting samt hodetelefoner man kan ha på i kinosalen. Man laster ned en app som man kobler opp mot «hørerøret» og vil kunne delta på vanlig måte i kinoopplevelsen.

 

CJ4DPX: Dette koreanske selskapet står bak flere andre teknologier, blant annet  4DX (som er på Ringen) og ScreenX som er et immersive konsept. Nå skal de også i gang med å tilby VR i lobbyene til kinoene.

 

Cinemeccanica: Patrick Muller fra de gamle kinomaskinprodusentene Cinemeccanica snakket om sine ombygginger av projektorer med Xenonlamper til lasere. Det er en hel rekke modeller de kan bygge om.

 

Soundparc: Roger Scherrer snakket om sine høytalere produsert i Europa. De lanserer nye surroundhøyttalere nå.

 

Dolby: Kevin Wines fra Dolby snakket om Dolbys produkter blant annet Dolby Cinema.

 

Annonse
Skroll til toppen