Annonse

Global kino-organisasjon lansert

I den europeiske kino-organisasjonen UNIC har man flere ganger diskutert mulighetene for en global organisasjon, for å kunne bedre møte felles utfordringer i tiden som kommer. I dag ble det annonsert at verdens ledende kinoselskaper og -organisasjoner går sammen under navnet Global Cinema Federation (GCF).

– Det er svært nyttig at de ulike kino-organisasjonene går sammen i et fellesskap fordi de fleste utfordringer vi står overfor er globale. Saker som lengden på kinovinduet, piracy/filmtyveri, samordning av tekniske standarder og generell utveksling av data og informasjon er åpenbart noe vi kommer til å ta tak i, sier Guttorm Petterson, Film & Kinos administrerende direktør, som var tilstede på et møte rundt temaet i dag under kinomessen CineEurope.

Å gå på kino er i dag et globalt fenomen, med årlige innspillingstall på 38,6 milliarder dollar som spres jevnt utover kloden. De økende markedene i Latin Amerika, Afrika og den asiatiske regionen har gjort at kinoselskapene ser et behov for å gå sammen for å møte felles utfordringer og for å kunne jobbe sammen for forretningsmuligheter, i tillegg ti å løfte frem kinoens interesser. Konkret skal man ha hovedfokus på å formulere felles standpunkt og videre arbeid med disse punktene:

  • Filmtyveri/piratkopiering
  • Kinoenes eksklusive premierevindu
  • Musikkrettigheter
  • Tilgjengelighet og relaterte reguleringer
  • Relasjonen med de store studioene, og den utvidede kreative delen av filmbransjen
  • Teknologiske standarder
  • Internasjonal handel og utenlandsinvesteringer

11 ledende kinoselskaper (AMC, Cinemark, Cineplex, Cinépolis, Cineworld, CJ-CGV, Event Cinemas, Les Cinemas Gaumont Pathé, Regal Entertainment Group, Vue International og Wanda Cinemas) og de to mest aktive internasjonale organisasjonene (NATO og UNIC) har altså gått sammen for å grunnlegge Global Cinema Federation, en organisasjon som skal informere, gi økt kunnskap og jobbe for kinosektoren på verdensbasis.

Cinépolis CEO  Alejandro Ramirez Magana, styreformann i tverrindustrielle Global Working Group, som har utviklet planene for organisasjonen, sier følgende i en pressemelding i dag:

– This is an exciting time for cinemas and their business partners all around the world as the industry enters a new era of global collaboration and ongoing innovation. We decided to establish the Global Cinema Federation to give our industry a much stronger global voice in this new landscape and will in the coming months actively reach out to leading operators and their trade bodies around the world to establish an inclusive organization that is able to speak on behalf of a large share of the global cinema exhibition community.

I tillegg til grunnleggerne forventes det at medlemskap i Global Cinema Federation vil utvides videre til å dekke den store majoriteten av kinoselskaper verden over.

 

 

Annonse
Skroll til toppen