Annonse
Piracy, filmtyveri

Nye veier til ulovlig nedlasting

På et seminar under CineEurope onsdag 21. juni ble det pekt på at det er stadig nye veier til ulovlig nedlasting. Ikke alle vet at de ved såkalt IPTV, eller med «Android»-bokser, i tillegg til lovlig nedlasting av film og TV-programmer og -serier kan man relativt enkelt kople seg på ulovlige sider. Med andre ord kan lovlige bokser brukes ulovlig. Vi fikk en demonstrasjon av hvor enkelt det er å kople opp ulovlige tjenester.

Filmtyveri (piracy) er fortsatt et økende problem

Bare i 2016 var det 21 milliarder ulovlige nedlastinger (iflg. Google). Hele 87% av befolkningen i Storbritannia med barn i alderen 5-10 år har bokser av ulike slag og 79% av disse igjen lar barna se ulovlig materiale.

TV-skjermen er den fortrukne måten å se film på i alderen 16-24 år (30%), mens bokser eller sticks brukes mest hos de mellom 35 og 44 år (også ca. 30%). Personlige anbefalinger er det som gjør at folk tar alternative kilder i bruk (77%). 46% av de som har tilgang på alternative kilder (som bokser) ser filmene samtidig mens de går på kino (30% samtidig med kinopremieren), de med bare TV til sammenlikning bare 23% (7% samtidig med kinopremieren).

De som laster ned ulovlig innrømmer også at de bruker mindre penger på kino (41% av disse). I Canada hevdes det at etter en ny lov hvor ulovlig nedlasting kan straffes med fengsel, har det blitt nærmest helt slutt på dette.

 

 

Annonse
Skroll til toppen