Annonse

Studio-presentasjon: SF Studios

SF Studios startet sin presentasjon som flere andre med en «skryterull» av tidligere filmer fra stumfilmtiden opp til i dag. Fredrik Wikström Nicatro forklare da også at etter storhetstiden med stumfilm gikk det skeis når lydfilmen kom, men nå er SF Studios tilbake.

Deres målsetting er nå å lage internasjonale filmer basert på nordiske historier eller med nordiske talenter.

 

Jon Nohrstedt fulgte opp med presentere sitt ønskeprosjekt «Utvandrerne» (The Emigrants), basert på Vilhelm Mobergs roman, som har vært filmatisert tidligere av Jan Troell. Nå skriver Petter Skavlan manus og David Espinoza skal ha regien.

Deretter presenterte de to svenske filmer som det skal gjøres engelske remakes av: Martin Scorsese skal presentere «Easy Money» (Snabba Cash) og de skal også lage «A Man Called Ove» (En mann ved navn Ove), basert på de svenske suksessene. Ove skal spilles av en stor Hollywood-stjerne som de ikke ville røpe navnet på.

«Horizone Line» er en ny satsning, der de foreløpig heller ikke kunne røpe noen navn. Om «I am Victor», basert på Jo Nesbøs roman, kunne de i hvert fall fortelle at manusforfattere er Bond-forfatterne Neal Purvis og Robert Wade («Casino Royale» og «Skyfall») og at Balthasar Kormakur vil ha regien.

Den filmen de brukte mest tid på var «Borg McEnroe» som har verdenspremiere i september. Den handler om to tilsynelatende svært ulike tennis-stjerner som møtes i Wimbledon-finalen der Birg kan vinne sin femte strake seier på rad. Sverrir Gunnarsson og Shea Laboef i hovedrollene, med Tuva Novotny og Stellan Skarsgård i viktige roller og stor forventning hos produsentene.

Til slutt presiserte Fredrik hvor stolt han var av å være svensk fordi nordiske skuespillere og regissører markerer seg veldig for tiden!

Annonse
Skroll til toppen