Annonse
Den norske filmfestivalen 2017

Dette bør du få med deg i Haugesund

Bildet: Der kommer en dag-festpremieren med Sofie Gråbøl i 2016

Lørdag 19. august vises det filmer fra både hovedprogrammet, barnefilmprogrammet Cinemagi og det nordiske sideprogrammet Fokus Norden. På kvelden er det duket for Amandaprisen, som sendes på TV2 fra Maritim Hall i Haugesund, med programleder Pia Tjelta.

Søndag arrangeres kinoseminaret «Det smale mangfoldet: Kinomarkedet etter digitaliseringen». Seminaret fokuserer på hvordan digitaliseringen har endret filmprogrammeringen hos store og små kinoer, og arrangeres av BI og Film & Kino, i samarbeid med Den norske filmfestivalen.

Søndag kveld er det duket for offisiell åpning av Den 45. norske filmfestivalen. Når hovedprogrammets åpningsfilm er vist, feires den med en mottakelse. 

Se også: Store forventnigner til årets festival

Mandag sparkes bransjebiten for alvor i gang, med lunsjpresentasjoner og byråpresentasjoner for kinosjefene, og en KinoNor-mottakelse på kveldstid. Mandag arrangeres dessuten den nordiske filmpolitiske konferansen, kalt «Den nordiske broen: Hvordan løfte nordisk innhold i den digitale tidsalderen?». I tillegg blir det filmpolitisk debatt i teltet utenfor Edda, hvor representanter for de største partiene diskuterer norsk filmpolitikk. Aslak Borgersrud leder debatten.

Tirsdag er det flere lunsjpresentasjoner og byråpresentasjoner, samt et fagseminar kalt Kinoforum (tidligere kjent som Locations fagseminar), arrangert av DX, Location, Film & Kino og Filmweb. Kvelden vies til åpningen av New Nordic Films og et tilhørende festivalparty. Under åpningen annonseres dessuten de nominerte til Nordisk råds filmpris, og de nominerte filmene vil bli vist onsdag og torsdag.

Onsdag er det flere byråpresentasjoner før kinosjefenes årlige krabbelag, hvor det tradisjonen tro fortæres krabbe før det krabbes hjem.

Torsdag er det lukkede visninger for kinoansatte på dagtid, og avslutningsfilm med tilhørende mottakelse på kveldstid.

Fredag er det reprisevisninger av prisvinnerne som kåres torsdag.

Annonse
Skroll til toppen