Annonse
Arthaus 25 år

Arthaus fyller 25 år

18. august 2017 er det 25 år siden Arthaus  – stiftelsen for filmkunst ble etablert. Siden den gang har det blitt distribuert mellom 400 og 500 filmer til det norske kinomarkedet.

Jubileet skal feiers helgen 1. – 3. september på Gimle kino i Oslo, med visning av gamle og nye Arthaus-filmer. Nordisk film kinos programsjef Kristin Berg gleder seg til å feire distributøren:

– Gjennom sine 25 år har Arthaus sørget for et verdifullt bidrag til bredden i kinoprogrammet, og vi ser frem til å feire dem hos oss. Vi håper at vi gjennom denne helgen kan gi publikum gjensyn med gamle favoritter og se eksklusive førpremierer på deres kommende filmer!

1.jpg

Svend Bolstad Jensen (bildet), daglig leder i Arthaus, setter på sin side stor pris på å få markere 25-årsjubileet på ærverdige Gimle kino:

– Gjennom dette jubileumsåret har vi fått gjensyn med både gamle kjenninger og med nye lovende regissører. (…) Det er en perlerekke av Arthaus-filmer å se tilbake på etter 25 år. Vi setter stor pris på at Nordisk film kino vil gjøre stas på oss med en hel helg dedikert til våre filmer på ærverdige Gimle kino.

25-årsjubileet er også blitt markert og vil markeres ved ulike anledninger gjennom året. Blant annet på Tromsø internasjonale filmfestival, Bergen Internasjonale filmfestival, Kortfilmfestivalen i Grimstad, Oslo Pix, Kulturnatt, Cinematekene og ikke minst på Arthaus’ tradisjonsrike utekino på St. Hanshaugen i Oslo.

Annonse
Skroll til toppen