Annonse
Scandic Maritim, Haugesund

Seminarer i Haugesund

Bilde: Scandic Maritim

Søndag 20. august kl 16-18: DIGITALISERING

Sted: Caiano, Scandic Maritim

Den norske filmfestivalen, Film & Kino og BI arrangerer et seminar om endringene knyttet til overgangen fra analog til digital kinodrift. Digitalisering av kultur og underholdning skaper ofte forventninger om økt mangfold, både i tilbud og konsum. For det norske kinomarkedet har digitaliseringen gitt nye muligheter og økt fleksibilitet på tilbudssiden, noe som har gitt en ny dynamikk i kinoenes programmering. Men også utenfor kinobygningene har digitaliseringen tydelige effekter, blant annet ved at publikum i større grad kommuniserer og orienterer seg gjennom sosiale medier.

Forskere ved Handelshøyskolen BI har studert det norske kinomarkedet før og etter digitaliseringen av kinoene, i 2008 og 2013, og ser betydelige endringer i både visnings- og besøksmønstre. Hva har digitaliseringen betydd for mangfoldet, for norsk films posisjon og for norske produsenter og distributørers strategier for kinofilmen?

Program:

16.00–16.05 Guttorm Petterson ønsker velkommen
16.05–16.50 Visnings- og besøksmønstre i endring. Internasjonal forskning og analyser av norske visnings- og besøkstall. Terje Gaustad og Øyvind Torp, BI:CCI
16.50–17.50 Case studier – virkeligheten bak tallene; Lars Fuglevik (programsjef, SF Kino), Øystein Simonsen (kinosjef, Tysvær Kino) og Morten Christoffersen (direktør, Nordisk Film Distribusjon).
17.50–18.00 Oppsummering og avslutning

Seminaret koster 100 kr.

Se rapport fra seminaret her

 

Mandag 21.august kl 17 – 1830: POLITISK SEMINAR

Sted: Teltet utenfor Edda kino

Seminar vedrørende fremtidens filmpolitikk arrangert av Virke og produsentforeningen på. Viktig at så mange kinoer som mulig møter opp her og stiller relevante spørsmål om kinopolitikk fra salen. Erfaringsmessig blir det ellers mest om film.

 

Tirsdag 22. august kl 0930: NFI-SEMINAR

Sted: Caiana, Scandic Maritim

Vi minner om NFI-seminaret om støtteordnigene for Lokale Film- og Kinotiltak, samt filmfestivaler. Viktig at så mange som mulig deltar her dersom dere har innspill til NFI.

 

Tirsdag 22. august kl 17-1830: KINOSEMINAR

Sted: Lille Maritim

Kick off på Lille Maritim, med følgende program:

  • DX – Nyheter på web og i kiosk
  • Film & Kino – Aktuelle saker for kinoene
  • Filmweb – Nye tjenester for kinobransjen
  • Location – Nyheter i kinokiosken
  • Unique Cinema Systems – Nyheter fra UCS

Etter seminaret blir det fest på M/S Sandnes, sponset av DX og UCS.

 

Annonse
Skroll til toppen