Annonse
CGV

Sør-koreansk kinoselskap jobber med å ekspandere i Russland

I følge den russiske avisen Kommersant er Sør-Koreas største kinoselskap CJ CGV ute etter å ekspandere i Russland, gjennom oppkjøp av det russiske selskapet Karo. Det melder nettstedet Soompi.

CGV er blant annet kjent for å ha utviklet 4DX, gjennom datterselskapet CJ 4DPLEX. De er også med i den nye globale kinorganisasjonen som ble grunnlagt under årets CineEurope.

LES OGSÅ: Global kino-organisasjon lansert

Selskapet sør-koreanerne angivelig ønsker å kjøpe er den fjerde største aktøren i Russland, med 4,8 % av kinokapasiteten (219 av ca 4500 kinoer). Det ryktes også at CGV forsøker forhandle med ADG Group, som eier kinokjede i Moskva med 39 kinoer som stammer fra Sovjet-tiden.

En representant fra CJ CGV responderte til nyheten med å si at de føreløpig sonderer terrenget og at ingen konkrete forhandlinger er i gang.

Det sør-koreanske selskapet har vokst betydelig etter at de begynte å ekspandere i utenlandske kinomarkeder. I 2011 gikk de inn i Vietnam og ble nummer 1 i markedet der. Videre har de kjøpt opp Tyrkias største kino franchise og filmdistributør og de har også beveget seg inn blandt annet Midt-Østen, Europa, USA og Kina.

Bildet: CGV

Annonse
Skroll til toppen