Annonse
Vebjørn Enger og Eili Harboe i Askeladden - I Dovregubbens hall

Her er høstens storfilmer

Vi har hatt en sterk start på 2017, med et første halvår som ligger foran rekordåret 2016. Etter en rolig sommer besøksmessig, beveger vi oss nå inn i den viktige høstsesosongen, hvor vi som vanlig finner en rekke høydepunkter på kino og noe for enhver smak.

Her tar vi for oss høstens storfilmer, som preges av superhelter, eventyr, filmatiseringer av krimsuksesser og gjensyn med høyt elskede sci fi-universer:

 

1.jpg

Biler 3

Premiere: 1. september

Lynet McQueen og co er tilbake i et fartsfylt eventyr. Denne gangen får vi også stifte bekjentskap med high tech racerbiler og en sleip ny utfordrer.

 

 

2.jpg

Lego®Ninjago Filmen

Premiere: 22. september

Unge Lloyd, aka Green Ninja, må ut i kamp for å redde byen sammen med vennene sine, som alle er hemmelige krigere. De må bekjempe den onde krigsherren Garmadon, som viser seg å være Lloyds far.

 

 

4.jpg

Askeladden – I Dovregubbens hall

Premiere: 29. september

Det spares ikke på noe når vår kjente og kjære eventyrfigur Espen Askeladd skal boltre seg på det store lerretet. Med sine brødre med på laget legger han ut på en farefull ferd for å redde prinsessen fra selveste Dovregubbben. Tittelrollen spilles av Vebjørn Enger, kjent fra Jarle Klepp-filmene, og regien er ved Mikkel Brænne Sandemose («Gåten Ragnarok», «Fritt vilt III»).

 

 

Ryan Gosling i Blade Runner 2049.jpg

Blade Runner 2049

Premiere: 4. oktober

Fans verden over teller ned dagene til premieren på oppfølgeren til Ridley Scotts kultuklassiker «Blade Runner» fra 1982. Harrison Ford er tilbake i rollen som Rick Deckard og vi stifter bekjentskap med blant andre Jared Leto, Ryan Gosling og Robin Wright i nyr roller. Handlingen utspiller seg 30 år senere, hvor en ny blade runner (Gosling) må finne forsvunnede Rick for å bistå i sak som truer eksistensen til det lille som gjenstår av et sivilisert samfunn. Ridley Scott er produsent, mens regien denne gang er ved ved Denis Villeneuve.

 

 

4.jpg

Elias og Storegaps hemmelighet

Premiere: 6. oktober

Redningsskøyta Elias er tilbake, og denne gangen setter han kurs mot ukjente farvann med ny jobb i storbyen. Her blir han utsatt for både fristelser og farer og møter mange nye fartøy.

 

 

4.jpg

Snømannen

Premiere: 13. oktober

Det er ikke bare vi nordmenn, men krimelskere over hele kloden, som sitter klar på nåler når Jo Nesbøs Harry Hole endelig skal oppleves på det store lerretet. Den prisvinnende svenske filmskaperen Tomas Alfredson har regien og selveste Harry skal spilles Oscar-nominerte Michael Fassbender. Handlingen springer fra boken med sammen navn, den syvende i rekken og politiførstebetjent Hole. Produksjonen er britisk, men filmen er i stor grad spilt inn i Norge.
 
 

 

Thor2.jpg

Thor: Ragnarok

Premiere: 27. oktober

Den tredje filmen om Marvels velkjente norrøne superhelt møter hovedpersonen fengslet på andre siden av universet uten sin mektige hammer. Det haster med å komme seg hjem for å avverge Ragnarok — den totale ødeleggelsen av Åsgard, som nå kontrolleres av den hensynsløse Hela (Cate Blanchett). Chris Hemsworth gjør fortsatt tittelrollen og Tom Hiddleston returnerer som Loke.

 

5.jpg

Karsten og Peter lager teater

Premiere: 27. oktober

Denne gangen får de to gode vennene en lys idé: De vil lage en spennende teaterforestilling for å samle inn penger til et barnehjem i India som de fikk høre om i barnehagen.

 

 

thebaman.jpg

Justice League

Premiere: 17. november

Warner og DC Comics forener sine superhelter, med blant andre Wonder Woman, Aquaman, The Flash, Supermann og Batman. Dette blir den femte filmen i det utvidede universet som bygger på tegneseriene til DC Comics. Heltene må kjempe sammen for å forsvare kloden mot den mektige superskurken Steppenwolf.

 

 

dwclsdg1.jpg

Ekspedisjon Knerten

Premiere: 17. november

Knerten og Lillebror er tilbake! Det er julaften og Knerten er borte. Lillebror sniker seg ut på en farefull ekspedisjon for å finne vennen sin, og blir overrasket av en snøstorm.

 

 

4.jpg

Mord på Orientekspressen

Premiere: 1. desember

Agatha Christies velkjente krimroman er filmatisert på nytt, denne gangen med Kenneth Branagh i rolllen som mesterdetektiv Hercule Poirot, i tillegg til å ha regi. På den stjernespekkede rollelisten står i tillegg Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Willem Dafoe, Penélope Cruz og Judi Dench. Handlingen utspiller seg ombord på Orientekspressen, hvor Poirot må løse en drapsgåte før morderen slår til igjen.

 

 

Paddington.jpg

Paddington 2

Premiere: 8. desember

Gjensyn med bjørnen Paddington, som nå levere lykkelig med familien Brown og har blitt et populært medlem av lokalsamfunnet. Forviklinger skjer når den perfekte gaven til tante Lucys hundreårsdag blir stjålet.

 

 

Daisy.jpg

Star Wars: The Last Jedi

Premiere: 13. desember

Film nummer to i den nye Star Wars-trilogien er kanskje den av høstens filmer det knyttes mest forventninger til. Vi forlot Rey (Daisy Ridley) på en klippe, ansikt til ansikt med selveste Luke Skylwalker (stadig spilt av Mark Hamill) i den forrige filmen, og nå skal hennes episke reise fortsette. Med seg på laget har fun fortsatt Finn (Joe Boyega) og Poe (Oscar Isaac).

 

6.jpg

Ferdinand

Premiere: 22. desember

Tyren med det store hjertet vil heller lukte på blomster enn å sloss, men blir feilaktig oppfattet som en skikkelig kampokse, på grunn av sin fysikk og størrelse, og blir rekruttert til tyrefekting.

 

 

4.jpg

Den 12. mann

Premiere: 25. desember

Jan Baalsruds utrolige flukt fra tyskerne skal på nytt slås opp på det store lerretet, 50 år etter Arne Skouens Oscar-nominerte «Ni liv», som tar for seg samme historie. Denne gangen er det Thomas Gullestad, kjent som «Fingeren» i Klovner i kamp, som spiller Baalsrud og regien er ved Harald Zwart.

 

 

Jumanji.jpg

Jumanji: Welcome to the Jungle

Premiere: 25. desember

For de største barna kommer gjeninnspillingen av filmsuksessen «Jumanjii» fra 1990-tallet. Fire ungdommer oppdager et gammelt videospill, hvor de på magisk vis dras inn i spillets eventyrlige handling.

 

Kilder: Filmweb, IMDb

Annonse
Skroll til toppen