Annonse

#kinoprat med Jørgen Stensland

NAVN: Jørgen Stensland
STILLING: Nestleder Film & Kino
FARTSTID I BRANSJEN: 23 år
FAVORITTFILM: Apokalypse Nå

1. Hva er ditt beste kinominne?

Det er så mange. Men nå som den nyeste Star Wars filmen har premiere, og min sønn er 12 år, så må jeg tenke på da jeg var 12 år og så den første Star Wars på min barndoms kino på Stabekk. Den dro meg inn i sitt univers og slapp ikke taket. Jeg så den tre ganger før den ble tatt av plakaten på Stabekk kino.

 

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Det handler om hele ritualet. De siste årene har jeg gått mest på kino med gutten min (ser jo en del film med jobben også da, men det er litt annerledes). Da er det først og se trailere på nettet. Så er det å bevege seg til kinoen i Grimstad, Arendal eller i Oslo om vi er her. Kjøpe popcorn og helst være der i tide før reklamefilmen begynner. Særlig om det er Kinospill blir @sønn sur om han ikke får vært med på dette. Så er det trailerne som er en stor kilde til planlegging. Her blir vi ofte enige om filmer vi skal se. Og så er det filmen. Som vi da gjerne snakker om i bilen eller i bussen på vei hjem, til mor når vi er kommet hjem, og gjør den sterkt inntrykk kan den snakkes om i dagesvis.

 

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

Omtrent som nå, men med forbedret teknologi. Så lenge vi greier å gjøre kinoen attraktiv og vi har eksklusivitet på visningene så vil kinoene fortsatt være en kulturopplevelse som når alle.

Annonse
Skroll til toppen