Annonse

Colosseums nye storsal klar for åpning

Ny laserprojektor fra Barco, nytt AuroMax Immersive Sound lydanlegg, nytt RealD Ultimate Screen lerret og nye stoler levert av Fora form og danske Biografstole. Kun det beste har fått slippe inn i salen nå som NFK tar opp konkurransen mot SFs nye IMAX-kino som åpner på Storo i Oslo i 2018.

Col1.png

 

Laserprojektor fra Barco

NFK har valgt Barcos flaggskip i laserprojeksjon, DP4K-60L, i Colosseums sal 1. Dette er en 6P RGB-laser med 60.000 lumen. Med 6P laser menes at projektoren har dobbel 3P laser med hvert sitt sett RGB (se bildet nedenfor). Dette egner seg spesielt for å vise 3D med mye lys. I følge levereandøren selv har DP4K-60L dobbelt så kraftig lys som en Xenon-projektor og er verdensledende med dens lysstyrke. Projektoren viser i 4K både i 2D og 3D.

DP4K-60L left jpg.jpg6P_laser.jpg

 

Lydanlegget AuroMax fra Barco

Som første salen i Norge, tilbyr Nordisk Film Kino, AuroMax i Colosseums nye sal 1. Dette er Barcos alternativ til Dolby Atmos hvor begge støtter ”immersive sound”, det beste lydformatet for kinosaler som tilbys i dag.

Espen Pedersen, Salgs- og driftsdirektør i Nordisk Film Kino, forteller at valget av AuroMax var enkelt da Colosseums unike sal med kuppelen i taket gjorde det umulig å installere høytalere i taket slik som Dolby Atmos krever. Med Barcos løsning kan man skape immersive sound ved hjelp av høytalernes plassering i ”etasjer”. 50 nye høytalere har blitt plassert på tre nivåer som skaper den mest naturlige representasjonen av lyd i kinosalen. 

maxresdefault.jpg

Lerret

Lerretet Nordisk Film Kino har valgt er Ultimate Screen levert av RealD. Lerretet kategoriseres som sølvlerret, men med Ultimate screen har man løst mange av utfordringene med ordinære sølvlerret. Leverandøren beskriver at en svakhet med ordinære sølvlerret er en mer ru flate som gjør at lyset som reflekteres ikke vises på en kontrollert måte. Teknologien bak Ultimate Screen gir bedre kontroll over lyset som reflekteres tilbake til publikum. Med vanlig sølvlerret er det opp til 6% tap av lys, mens med Ultimate Screen er tapet kun 1%.

Stereokontrast er også forbedret. Lav stereokontrast er noe som ofte skaper svimmelheten hos publikum som ser på 3D. Ultimate Screen leverer en stereokontrast på 1000:1.

Størrelsen på lerretet som er installert er 22,5m x 10m. Lerretet som var i Colosseum 1 før var på 19,6m x 6,80m. Lerretet i Colosseum er dermed det største Ultimate Screen i Europa i dag!

Bonus! Dette lerretet kan også bli vasket. Aldri mer problemer med at gjester søler cola på lerretet.

 

Stoler

Colosseum 1 har blitt innredet med to ulike typer stoler. De ordinære stolene i salen har blitt levert av Fora Form og stolene er av merket Ferco, mens salens luksusstoler er automatiske reclinerstoler levert av danske Biografstole.

Antall stoler i salen har blitt redusert fra 997 til 888. Totalt er det 29 reclinerstoler i salen fordelt på midterste rad og første rad. Disse radene kalles for henholdsvis Gullrekka og Intens.

 

Col3.png

Col4.png Col5.png

 

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen