Annonse

Grunnfarnes bygdehus er kåret til Årets bygdekino

Prisen ble overrakt før premierevisningen av Snømannen 13. oktober til spillestedsansvarlig Tove Thomassen Ingebrigtsen.

Det var kinomaskinist i Troms, Stein-Are Opdal, som delte ut prisen.

– Det er alltid en glede å besøke Grunnfarnes og Tove med kino, selv om det til tider kan være ganske utfordrende å komme seg dit på grunn av snøforhold og kjøreforhold på vinteren. Tove er en person som alle liker og respekterer. Hun er alltid i godt humør og løsningsorientert når det kreves. I over ti år har hun tatt vel imot Bygdekinoen. Hun er på plass i god tid. Lokalet er oppvarmet og kaffen er klar. Hun sørger for at parkeringsplassen og trappeområdet for rigging og gjester er snøfritt.

Grunnfarnes i Torsken kommune befinner seg langs nordsiden av Grunnfjorden. Bygdehuset, reist i 1983, viser nye kinofilmer en gang i måneden i den vesle bygda med kun 70 innbyggere.

– Det er veldig hyggelig å bli satt pris på og jeg ønsker også å takke alle de andre som bidrar og hjelper til. Det er koselig å drive kino. Det blir en møteplass for bygdas innbyggere og naboene i de andre bygdene, sier Tove Thomassen Ingebrigtsen ved Grunnfarnes bygdehus.

Prisen består av et reisestipend på kr 10 000 til Den norske filmfestivalen i Haugesund eller en annen filmfestival i Norge.

Grunnfarnes3.png

Annonse
Skroll til toppen