Annonse

DAG 1: Kinokonferansen 2017

Årets utgave av Den norske kinokonferansen finner sted i Oslo. Her samles bransjen for faglig påfyll, spennende diskusjoner og sosialt samvær, og et bredt program med både nasjonale og internasjonale aktører i kinobransjen presenteres. Konferansen starter med et teknisk seminar før selve konferansen avvikles 6. – 9. november.

 

Teknisk seminar

Mandag 6.11. – tirsdag 7.11. 2017

Den tekniske seansen tar for seg praktiske, matnyttige tema som angår bruken av de tekniske anleggene på kinoene. Noen av temaene fra årets seminar var lyssetting i kinosalen til utviklingen innen laserprojektorer og LED skjermer.

Se oppsummering av Teknisk seminar dag 1

Se oppsummering av Teknisk seminar dag 2

 

4.jpg

Jørgen Stensland og Mark Christiansen (Foto: Sigurd Moe Hetland)

DAG 1: Ny teknologi og live event på kino

Tirsdag 7.11. 2017

Konferansens første dag fokuserte på ny teknologi, og på hvordan vi skal bruke den for stadig å gi publikum en bedre kinoopplevelse. Jørgen Stensland  fra Film & Kino ønsket velkommen, før keynote Mark Christiansen slo an tonen. Deretter ble det en teknisk del om forbedret DCP og datasikkerthet og til slutt et segment fokus på live eventer.

 

Post Production to Projection

Mark Christiansen, Paramount Pictures

Christiansen innleder med spørsmålet: Tror dere vi er ferdig med filmen når den er ferdiglaget? Christiansens jobb starter nemlig når filmen er ferdig. Han har ansvar for å ordne med dubbing til andre språk, teksting og alle elementer som gjør at filmen kan sendes ut på kinoer i hele verden. Hvordan når vi det ferdige produktet?

Oppsummerning av Christiansens presentasjon

 

The Importance of Technology to Attract Audiences to Cinema

Oliver Pasch, Sony Pictures

Hvorfor holder det ikke å bare investere i teknologi? Interessant inngang fra Pasch. Han har delt opp foredraget sitt, i to spørsmål:

  • Hvordan få mest ut av teknologien vi allerede har?
  • Hvorfor er det viktig å investere videre i kinoteknologi?

Oppsummering av Pasch sin presentasjon

 

Cyber Security and Data Drotection — Get Ready

Julian Pinn, UNIC Technical Adviser

Pinn, som er teknisk rådgiver ved UNIC, belyser temaene databeskyttelse og nettsikkerhet i sitt foredrag og gir gode råd: Cyberkrim er organisert kriminalitet. Vit om det!

Oppsummering av Pinns presentasjon

 

Livehh.jpg

Live på kino i Norge

Rickard Gramfors, Folkets Hus och Parker, og Nìna Tryggvadottir, Unique Digital Nordic

Foredragsholderne snakker om hvordan man kan ta konserter osv. og sende dem direkte i en kinosal. De kjører også opptak av store eventer. Tradisjonelt sett har opera vært størst, men andre forestillingstyper, som for eksempel konserter, er også i vekst.

Alle presentasjonene om live på kino oppsummeres her

 

Booking av eventer, markedsføring, kommunikasjon

Monica Tørnblom, Folkets Hus och Parker

Tørnblom forteller om en eksplosiv økning i live eventer på kino, og forklarer hvordan man kan booke disse forestillingene

 

National Theatre Live

Emma Keith, The National Theatre

National Theatre Live sender sine produksjoner til over 2000 kinoer verden over. Emma Keith forteller hvordan de jobber for å produsere teater for kinoer.

Alle presentasjonene om live på kino er oppsummert her

 

Se også:

 

Annonse
Skroll til toppen