Annonse

Prisutdeling Fremtidens kino

Foto: Sigurd Moe Hetland

Oddvar Engan fra Location deler ut innovasjonsprisen:

Innovasjon betyr å skape noe nytt (til det bedre), men har kanskje etter hvert fått en videre betydning som fenomen også innenfor akademiske felt. Det norske ordet nyvinning, som samtidig bidrar til en bedre løsning, er kanskje det som mest presist angir hva som menes med innovasjon. Å studere innovasjon gir forståelse av prosesser og resultater ved å gjøre noe nytt med en bedre løsning.

I mange år var norske kinoer i motsetning til resten av verden tom for en viktig salgsvare, popcorn. Kinobesøkende måtte ta til takke med gullfisker eller sjokolade i mange varianter.

Etter hvert fikk imidlertid norske kinoer øynene opp for hvilken gave popcornet er til norske kinogjengere, og på kort tid har norske kinoer blitt blant de beste i verden på popcorn.

I dag tilbys det popcorn i salt originalutgave, med cheddar, med bacon, jordbær, eple, lakris, banan og karamell. Og nå kommer det popcorn med smaken av jul!

En stor del av æren for norske kinoers evne til å drive innovasjon innenfor popcorn skyldes ene og alene en mann – Per Sundling.

Gjennom samarbeid med kinoene har Per og hans team bidratt til at norske kinogjengere får testet ut nye smaker og at produksjonene skjer på en best mulig måte.

Vi er stolte over å gi årets innovasjonspris til Sundlings, som feirer 20 års tilstedeværelse i Norge under Den norske kinokonferansen 2017.

 

7.jpg

Unique Digital Nordic deler ut pris til en aktør som har satset på Event Cinema:

Kinoen som vinner denne prisen har satset ekstra på programmering og markedsføring av Event cinema.

Prisen tas i mot av Nina Lønstad fra Gjøvik kino.

Kinosjef Alf Helge Iversbakken venter familieforøkelse og har reist tilbake Gjøvik, men ønsker å sende en hilsen:

På vegne av engasjerte ansatte ved Gjøvik Kino ønsker jeg å si tusen takk for prisen! Hyggelig og overraskende, og en fin gest av Uniqe Digital Nordic.

Unique Digital Nordic har ved å satse på Livekino gjort det lettere for oss å tilby ytterligere programbredde og gode produkter til våre kinogjester. Vi opplever at Livekino er med på å aktualisere kinoen, og vi får gode tilbakemeldinger på arrangmentene rundt visningene. Et godt samarbeid med lokale interesserte samt lokalavis har hjulpet oss veldig i markedsføringen. Vi har jobbet bevisst med å skape gode rammer rundt Livekino, og forsøkt å skape konsertstemning i kinosalen.

Det er veldig morsomt å jobbe med livekino, og vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Arild Kalkvik, styreleder i Film & Kino og direktør i Trondheim kino, deler ut årets ærespris:

Juryens begrunnelse: Vinneren av årets ærespris har i 40 år arbeidet med kinodrift, både ved små og store kinoer. Årets æresprisvinner har vært med på og bidratt mye til prosesser som andre har tatt etter i årenes løp. Vinneren har vært med på å etablere to store kommunale kinoer til et regionalt kinoselskap. Åresprisvinneren var med å delprivatisere selskapet 3 år senere, og han vil for alltid være kjent som mannen som introduserte kino-Norge for ”loksossaler” (luksussaler) på kino!

Fremtidens Kinos ærespris går i 2017 til kinodirektør ved SF kino Stavanger/Sandnes: Frode Nilsen

 

Se også:

 

Annonse
Skroll til toppen