Annonse
C-kinoseminar 2017

Rapport fra C-kinoseminar 2017 i Oslo

Det var mange påmeldte i år, med hele 45 stykker innledere og kinodeltakere.

Seminaret begynte med et innlegg fra Film & Kinos direktør Guttorm Petterson som fortalte om aktuelle problemstillinger for kinoene, som høringer, eventuelle tildelinger av midler og annet aktuelt stoff.

 

Film & Kinos kampanjer

Deretter snakket Film & Kinos samarbeidspartner Vidar Grøtte om arbeidet med de faste kampanjene vi gjennomfører. Det kjøres kampanjer i forkant av Den store skolekinodagen og gavebillettkampanje før konfirmasjonstiden til sommeren,  rett etter sommeren (for første gang i 2018) og før jul. I tillegg har vi kinosommerkampanjen og flaggskipet Den store kinodagen. Vidar fortale om arbeidet med å lage ny kinobutikk og snakket om mediekjøp og annet for kampanjene.

 

Kinoteknikk

Så var det Rolv Gjestland sin tur. Den kinotekniske eksperten snakket om formater på kinoene, nyheter i forhold til teknologi som laser og LCD skjermer. Segmentet ble avsluttet med Stig Andresen fra Norsk Filminstitutt som fortalte om deres støtteordninger og etablering av nye søknadsformater.

 

Info fra levrandørene

Etter en liten matbit var det tid for leverandørene. Runar Lien fra Skeie snakket om stoler i kinoer i og kulturhus og viste mange av installasjonene de har gjort de seneste årene, blant annet i signalbygg som FN-bygget og minnesmerket på Ground Zero. Deretter kom Media Directs direktør Ronny Lieblein og snakket om reklamekanalen på kino. Nina Tryggvadottir fra Unique snakket om Event Cinema og viste eksempler fra «slaten» de har i månedene fremover. Til slutt holdt Locations Lars Rundgreen et morsomt og medrivende innlegg om kioskdrift på mindre kinoer til inspirasjon for kinoene.

 

Annonse
Skroll til toppen