Annonse
Årets kinoer 2017: Trondheim kino, Kimen kino og Ål kommunale kino

Årets kino og skolekino

Foto: Sigurd Moe Hetland

 

Under julebordet til Film & Kino den 6. desember ble vinnerne av årets kino og årets skolekino kåret. 

 

Åretsskolekino.jpg

Kinosjef i Nordkapp kino, Edelh Ingebrigtsen

ÅRETS SKOLEKINO – Nordkapp kino

Vinneren som Årets skolekino er en gjenganger som hadde gått enda et skritt lengre og strakk dagen ut til hele perioden 3. – 7. februar for å nå alle elevene i grunnskolen med sin ene sal. Sju filmer ble vist og siden Samefolkets dag (6. februar) inngikk i perioden ble det vist et eget samisk program.

Her var «Tungeskjærerne» en sentral film på selve dagen og her gikk kinoen så langt som til å la elevene prøve seg på tungeskjæring, godt dokumentert og med kinosjefen, som selv startet sin karriere med å skjære tunger allerede som 7-åring. Kinoen var smekkfull og et lokalt fiskebruk stilte med torskehau. Skolefilmfestivalen kalles Honnywood og vinneren er selvsagt Nordkapp kino i Honningsvåg!

 

årr.jpg

Jørgen Stensland overrekker ut prisen til Lars Luksengard, Drifts- og kinoansvarlig i Ål kommunale kino.

ÅRETS KINO, LITEN KINO – Ål kommunale kino

Årets vinner i liten klasse på Den store kinodagen kjørte film i sine to saler hele dagen frem til midnatt. Barnefilmer på dagen og filmer for ungdom og voksne utover kveldinga. Totalt 14 filmer ble kjørt i 2 saler denne dagen. Dagen ble godt markedsført i sesongprogrammet til kulturhuset, på skjermer og lerret i kinoen og flere dager med helsider i lokalavisa. Mye aktivitet på Facebook. Biblioteket leide ut bøker som var knyttet til filmene i programmet. På dagen lagde de superheltutstilling, hadde Star Wars quiz der vinnerne kunne vinne billetter til premieren på Star Wars. En snømann ble satt opp utenfor kinoen og julenissen kom på besøk, først i en variant som var barnevennlig, deretter en med blod og øks. Det var også barneteaterleik i forbindelse med Karsten og Petra. De ansatte hadde kostymer, utkledning og ansiktsmaling hos de ansatte, det samme gjaldt de besøkende. På skrekkfilmen var det levende lys og musikk som skapte angst hos tenåringene som liker slike filmer. Stormtroppene fra Star Wars kom på besøk og var en del av den høye aktiviteten som var i kinoen denne kvelden. Vinneren av Årets kino, liten klasse for 2017, er en gammel kjenning som ikke har vunnet på noen år, men som siden 90-tallet har vunnet denne mange ganger.

 

 

åretskion2.jpg

Guttorm Petterson deler ut prisen til Gro Langnes, kinosjef i Kimen kino.

ÅRETS KINO, MELLOMSTOR KINO – Kimen Kino

Til tross for få år i drift har kinoen allerede markert seg som en seriøs utfordrer i denne kåringen. Kinoen hadde også i fjor satset sterkt på Den store kinodagen og var i tetsjiktet da også. Til tross for to færre visninger ble det allikevel en økning i besøket i år, når vi inkluderer en filmkonsert som fikk stor lokal oppmerksomhet. Kinoen startet tidlig på dagen med aktiviteter og verksted for barna. Den samarbeidet tett med biblioteket og en lokal musikkforening, og ikke mindre enn åtte korps deltok i en filmmusikk-konkurranse.

Medarbeiderne på kinoen stilte i ulike kostymer, mange av dem hadde de sydd selv, aktivitetene ble satt stor pris på av gjestene og eneste stress var gode køer i kiosken. En vellykket dag som fikk vist Kimen Kino i Stjørdal fra sin beste side!

 

 

ååå.jpg

Jørgen Stensland overleverer prisen til Arild Kalkvik, Adm. dir. i Trondheim kino.

ÅRETS KINO, STOR KINO –  Trondheim kino

Årets vinner i stor klasse greide å øke besøket på Den store kinodagen og både antall filmer og antall visninger økte også. De hadde tung annonsering av dagen i egne kanaler: På skjermer og på lerret. De annonserte i avis og kringkasting. Ukesbrosjyre ble delt ut på kafeer og hoteller. I underkant av 4000 meldte seg som interessenter på et Facebook arrangement som skulle foregå på dagen. Både Facebook og Instagram ble brukt flittig. I tillegg ble det brukt utendørs reklame i byen og hos samarbeidspartnere. På selve dagen var det meget stor aktivitet. To nattmaratoner med spørreundersøkelser og kostymekonkurranser. For de minste var det legobygging, Mummidalenverksted, bamseteater og bamsesykehus med medisinerstudenter. For ikke å snakke om at den nye kinomaskoten ble presentert, og Knerten hadde eget verksted, Filmquiz hadde de også. Vi vil spesielt trekke fram arbeidet på sosiale medier, samt arbeidet med å motivere egne ansatte til å ta ansvar og gi av seg selv. Organiseringen av dette arbeidet med involvering av ansatte, og det eierskap og medbestemmelse dette gir, gjør at året vinner av klassen Stor kino, for første gang; Trondheim kino.

Annonse
Skroll til toppen