Annonse
Jørgen Klüver og Snorre Danielsen viste frem filmen sin, Moves.
Foto: Trondheim kino

Den store skolekinodagen 2018

Foto: Trondheim kino

I 2017 deltok 80 kinoer og godt over 30 000 elever. Initiativtaker til Den store skolekinodagen er Film & Kino og det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på skolekino.

Les om Nordkapp og Notoddens forberedelser til fjorårets DSSK her

Film hører hjemme i undervisningen, både som kunst og læremiddel. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen. På Den store skolekinodagen tilbys sterkt rabatterte billetter til skolene, som kan by på de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene.

Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen. Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle det til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere i forbindelse med dagen.

For å hjelpe kinoene i arbeidet med skolekinodagen har Film & Kino laget en oversikt over anbefalte filmer som er tilgjengelig. Denne blir sendt ut til kinoene andre uken i januar og gjør at alle kinoer som er påmeldt dagen har et godt utvalg filmer og velge mellom i sitt tilbud til kinoene.

Det vil også være en kampanje i forhold til Den store skolekinodagen. Film & Kino vil annonsere på sosiale medier (Facebook og Youtube), på Dagbladet nett og papir. Det vil også bli sendt en «reklamefilm» knyttet opp mot Disneys Coco på kinoene som er påmeldt dagen. Kinoene melder seg på via Spond. Invitasjon er sendt ut til alle kinoene. Viktig at dere svarer på denne. Digitale plakater i begge målformer kan lastes ned fra medieserveren. På c3d.no kan man bestille papirplakater.

Kåring av Årets skolekino

Film & Kino kårer årets skolekino, 10 000 kroner til vinneren. I 2017 ble årets skolekino Nordkapp kino, som har jobbet målrettet med skolekino i mange år.

Filmstudieark

Filmstudieark finner du her.

Annonse
Skroll til toppen