Annonse

Fitjar får egen kino!

Om knappe to uker er det duket for åpning av den nye kinoen i Fitjar. Det blir rød løper og servering av bobler før visning av Den 12. mann. På gjestelisten står blant annet ordføreren, kommunestyret, partnere og lokalt næringsliv.

20170308_103755.jpg 

Fitjar kommune har invistert store summer i den nye kinoen. Projektoren de har investert i er en Christie CP2220. Projektoren har de kjøpt brukt fra en annen kino i Norge. Gjennom en tett dialog med Unique Cinema Systems har de inngått en avtale hvor UCS installerer projektoren, programmerer filmene og håndterer fremvisningene, forteller Ole Bergesen, daglig leder i Fitjar Kultur og Idrettsbygg.

– Siden kinoen drives på dugnad, var det hensiktsmessig å flytte ansvaret av den tekniske utførelsen av visningene til Unique Cinema Systems. Vi trenger omtrent bare å slå av lyset i salen når visningen begynner, forteller Bergesen.

20180104_134002.jpg Tor Brede Michelsen i Unique Cinema Systems installerer projektoren i Fitjar.

Salen som skal brukes til kinovisninger ble pusset opp i 2006. Det er en multisal som allerede brukes av kulturlivet i Fitjar. Tidligere har bygdekinoen hatt visninger i samme sal som rommer hele 286 sitteplasser. Det er fortsatt uklart hvor mange kinovisninger det vil bli i uken, men i starten er målet at det skal være minst to visninger per uke.

– Det blir nok en liten omvendingsfase hvor et ukentlig kinotilbud må få tid til å etablere seg hos befolkningen, men vi håper og tror at tilbudet vil bli populært!

Lerret_Fitjar.jpgSalen vil få et lerret på 10×5 meter. Her står Ole Bergesen foran lerretet.

 

Annonse
Skroll til toppen