Annonse

Årets første regionale seminar

Det var hele 17 kinoer med ca. 45 deltakere totalt inkludert foredragsholdere og filmskapere var påmeldt. Grunnet storm på Finnmarkskysten måtte noen dessverre melde avbud, men som vanlig var det en positiv og fin gjeng fra kinoer i Nord-Norge på seminaret. Første del av seminaret var fra Film & Kino. Guttorm Petterson snakket om aktuelle tema for organisasjonen, samt viste til fersk kinostatistikk. Jørgen Stensland snakket om arbeidet med nasjonale markedskampanjer i 2018 og viste reklamesnutter og eksempler. Rolv Gjestland avsluttet denne delen med å se på utvikling og status for kinoteknologi, med et spesielt fokus rettet mot kinoene i regionen. For eksempel til hva som skjer ved besøket ved nybygde kinoer.

file1.jpeg

Deretter var det klart for visning av film som har en eller annen relasjon til Nord-Norge. Dette segmentet gjøres i samarbeid med Nordnorsk Filmsenter og Filmfond Nord. Kinosjefene nordfra fikk se klipp fra følgende filmer. Los Bando, spillefilm for barn og unge som har premiere i februar, som foregår både i sør og Nord. Parkert av Fredrik Mortensen, en dokumentar om Per Parker, en original i Tromsø. De arktiske kamelene, en barnefilm om en familie i Finnmark som får kameler fra Mongolia. Letters/Brev av Marte Vold som er nominert til Golden Dragon Award på Gøteborg filmfestival, og til slutt Brennende Minner, som handler om Tyskernes nedbrenning av Finnmark og historien til folkene som bodde her.

file.jpeg 

Etter pausen ble det nytt fra leverandørene der Lars Rundgreen fra Location snakket om kioskdrift og hva man bør ha fokus på for å optimalisere denne. Oddvar Jensen fra DX snakket om sine nyheter og hva de har fokus på i året som kommer. Til slutt snakket Terje Gabrielsen fra Fiberprotector litt om vedlikehold og rens av stoler og tepper i kinosaler.

 

Sees til kinoseminar Nord-Norge i januar 2019!

Annonse
Skroll til toppen