Annonse
Erik Poppe mottok Amanda for Filme Tusen ganger god natt. Foto: Sigurd Moe Hetland.

#kinoprat med Erik Poppe

NAVN: Erik Poppe
STILLING: Regissør
FARTSTID I BRANSJEN: Siden 1991
FAVORITTFILM: Badlands av Terence Malick

1. Hva er ditt beste kinominne?

Før-premierevisningen av «There Will Be Blood» på Arclight kino i Los Angeles. En ydmyk Paul Thomas Andersson  på scenen i det filmen var over. Han var oppriktig nervøs og usikker. Gripende og en følelse av å være på et sted i filmhistorien hvor et mesterverk ble vist for første gang. Ingen av oss visste noe om filmen før vi så den. Elsker det!

 

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Den opplever jeg ofte. Det handler om å sitte i salen, kjenne en kollektiv puls bevege seg i takt med opplevelsen på lerretet. En opplevelse av å dele en annen opplevelse. Forutsetningen er at kinoen har gjort jobben sin og forsikret seg om at samtlige høytalere faktisk virker og projektoren ikke har et kraftig fargestikk som drar ned opplevelsen. Det er dessverre ofte regelen mer enn unntaket og opprører meg på vegne av de som betaler for en bedre projeksjon enn den de har hjemme i stua. Men mange kinoer gjør også jobben sin.

 

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

De er mer tilpasset hvert sitt repertoar. De gjenkjennes på typer filmer de viser og tilbyr en utvidet opplevelse både før og etter filmen. Mat, drikke, presentasjoner og annet. OG – så er det å få tilbake noen som går fram på scenen og minner folk om å droppe mobilen et par timers tid for så å si litt kuriøst og stolt om hva folk skal få se. En engasjert presentasjon før filmen  begynner. Registrerer at Oslo kino såvidt har begynt med dette og dette er – HURRA!

Annonse
Skroll til toppen