Annonse

Bygdekinoen er på plass

Bygdekinoen viser film overalt, de besøker Pasvik utendørs i 30 kuldegrader til visninger i diverse gymsaler. Dette visste du kanskje ikke, men bygdekinoen kan leies ut til bedrifter, organisasjoner og lag for en ekte kinoforestilling hvor de måtte ønske, stor fleksibilitet.

 

Rett før Tiff 2018 var Bygdekinoen på Røst. Halvparten av Røst sin befolkning har i løpet av helgen, 13. -14/. januar nytt godt av Bygdekinoen sitt besøk. Det er ca 10 år siden sist de hadde et filmtilbud ute i havgapet. Bygdekinoen sørget blant annet for at det ble verdenspremie i aulaen på Røst skole med filmen Per Fugelli – siste resept. Regissør Erik Poppe, filmfotograf Martin Otterbeck, generalsekretær i Kreftforeningen Anne-Lise Ryel og hans kone Charlotte Fugelli var tilstede under visningen. Verdenspremieren ble holdt på Røst

IMG_1469.JPG 

Røstbesøket ble vellykket med 6 visninger, og halvparten av Røst sine innbyggere var innom visningene, i alt ca 250 personer. Oppslutningen var selvfølgelig størst ved visningen av Per Fugelli filmen hvor sentrale personer fra filmen var på plaas. Maskinist Kurt fikk et uventet og forlenget opphold på Røst på 2 dager, grunnet storm og innstilt ferge.

 

På Ona var det en annen spesiell premiere for Bygdekinoen. Der ble filmen «Rett vest» vist. Filmen ble spilt inn på Ona. Og før visningen takket regissør, produsent og manusforfatter Henrik Dalsbakken hele Onafolket for hjelpen de fikk under filmopptakene. Forsamlingshuset Stormly var pyntet etter alle kunstens regler for førpremiere. Stemningen var veldig god, og de lokale ga filmen gode karakterer, og likte filmen særdeles godt. Og etter filmen var det selvfølgelig premierefest med et fantastisk kakebord, som seg hør og bør på Ona. Ona har 14 fastboende, og med 34 løste billetter til premieren, sier det seg selv at det var en veldig god dag på Ona

image001.jpg

Her ser vi skuespiller Benjamin Helstad, skuespiller Bente Børsum, Fotograf Oskar Dahlsbakken, regissør, produsent og manusforfatter Manus Henrik M Dahlsbakken.

Bilde2.png

Under TiFF 2018 hadde Bygdekinoen utendørsvisning. Kinomaskinist Stein-Are gjorde en solid innsats under filmfestivalen sist uke med tre visninger per dag. Det var kaldt vintervær med en del vind så besøket bar litt preg av det. Det ble dramatisk når det kom såpass såpass mye vind at lerretet delte seg i to en av dagene, men nytt lerret kom kjapt på plass.

 

 

Annonse
Skroll til toppen