Annonse

#kinoprat med Jon Iversen

NAVN: Jon Edvard Iversen
STILLING: Daglig leder i Norsk filmklubbforbund
FARTSTID I BRANSJEN: 40 år
FAVORITTFILM: Pleier å svare den franske filmen «Fryktens Lønn» regissert av Henri-Georges Clouzot fra 1953. Jeg er dessuten glad i Jim Jarmusch sin film «Stranger Than Paradise» fra 1984. I filmklubbsammenheng er vi jo opptatt av filmhistorien. Generelt går jeg gjerne på kino og ser filmene fra Arthaus, kanskje ikke så rart, siden jeg jobbet der i nesten tjue år. Andrej Zvjagintsevs «Savnet» er en kinofavoritt akkurat nå.

 

1. Hva er ditt beste kinominne?

En barndomsopplevelse på Colosseum kino en gang på 1960-tallet med filmen fra Michael Andersons versjon av Jorden rundt på 80 dager fra 1956.

 

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Jeg elsker både den storslåtte filmen i en enorm kino full av folk og opplevelsen av å sitte nesten alene med filmen i samme kinosal. Synes også det er stas å være på filmvisninger under filmfestivalen i Cannes med skuespillere eller regissører til stede og salen full av entusiastiske filmelskere. En god kinoopplevelse inkluderer filmer som gir meg nye perspektiver på livet og samfunnet.

 

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

Vi vil nok se en differensiering av tilbudet, med store multiplekser på den ene siden og ulike nisjekinoer på den andre. Gleder meg både til åpningen av Odeon kinoen i mars og Vega Scene kino litt seinere i år. Jeg håper noen av kinoene også vil vise kortfilm, men ser at de kommersielle aktørene har problemer med å finne økonomi i dem. Festivaler og spesialarrangementer kan være en vei å gå. Jeg håper også at fremtidens kinoer kan finne plass til filmklubber som kan bidra til økt filminteresse og et bredere repertoar.

Annonse
Skroll til toppen