Annonse

Arendal kino med nyoppusset sal 1

Foto: Kim Skarning Andersen

Arendal Kino tar i disse dager store grep for å gjøre kinoopplevelsen best mulig for sine gjester. Nå har kinoen installert flunkende nye stoler og lerret i Sal 1. Kinoen er en del av Kino Sør sammen med Kristiansand Kino og Farsund Kino. I forbindelse med oppgraderingen har vi tatt en prat med Kinodirektør i Kino Sør, Kim Skarning Andersen.

Arendal_Sal1_1.jpg

Hvorfor valgte dere å oppgradere salen?

Sal 1 på Arendal kino trengte en skikkelig oppgradering, både kinoteknisk og ikke minst i forhold til komfort. Planen var opprinnelig å starte oppussingen i vår, men salen har en spesiell utforming og karakteristiske Art Nouveau-detaljer som gjorde at detaljplanleggingen ble noe mer tidkrevende enn forutsatt.

Hvilken produsent og merke gikk dere for på stolene?

Vi valgte stoler fra Fora Form til prosjektet, og stolmodellen Paragon 538.

Hvilke andre stoler ble vurdert og hvorfor kom de stolene dere valgte best ut?

Vi vurderte også andre stolprodusenter, blant annet Skeie og danske Biograf-stole. Valget falt på Fora Form, både på grunn av  pris, kvalitet og fordi vi mente denne stolmodellen – visuelt sett – passet best inn i salen.

Arendal_Sal1_Kim1.png

Hvilket merke og størrelse er det på det nye lerretet?

Vi har valgt et Harkness Clarus 220 lerret, med lerretramme fra Ekran (floating screen). Det nye lerretet er buet og har en størrelse på ca. 11 m x 4,5 m.

Hva var årsaken for lerretoppgraderingen?

Når vi først bestemte oss for å oppgradere salen, var det naturlig å gjøre en fullstendig renovering. Det innebærer nye gulv, stoler, tepper, lydabsorbenter og belysning. I tillegg til nytt kinoteknisk utstyr som lerret, nye høyttalere og ny optikk. Lerretet er av bedre kvalitet, er større og er i tillegg trukket en del frem, slik at opplevelsen for kinoens gjester blir betraktelig bedre. Samtidig har vi sørget for  at salen også er optimalisert for kurs og konferanser, bl.a. under Arendalsuka.

 

Annonse
Skroll til toppen