Annonse

73 kinoer deltok på Den store skolekinodagen

I 2018 var 73 kinoer påmeldt og ca 30 000 elever deltok.

Initiativtaker til Den store skolekinodagen er Film & Kino og det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på skolekino.

Film hører hjemme i undervisningen, både som kunst og læremiddel. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen.

På Den store skolekinodagen tilbys sterkt rabatterte billetter til skolene, som kan by på de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene.

Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen.

I Namsos fikk 658 elever glede av dagen. Over to dager fikk de blant annet se «Coco» og «Los Bando». Skolefilmfestivalen i Honningsvåg «Honnywood», gikk også over to dager. I tillegg til de to filmene vist tidligere ble «Sameblod», «Kautokeinoopprøret» og «Den 12 mann» vist på dagen. I Trondheim fikk de besøk av skuespillere og regissør som snakket om «Los Bando» før visningen. Hele 7 filmer ble vist i Trondheim. Crewet fra Los Bando besøkte også Stjørdal. I Oslo hadde man skolekinovisninger på Colosseum, Saga, Klingenberg, Ringen, Gimle og Symra. 17 forskjellige filmer ble vist på de 6 Nordisk Film kinoene i Oslo.

Det vil også var også en kampanje i forkant av Den store skolekinodagen. Film & Kino annonserte på sosiale medier (Facebook og Youtube), og på Dagbladet nett og papir. Det ble også sendt en «reklamefilm» knyttet opp mot Disneys Coco på kinoene som var påmeldt dagen.

Vi gleder oss allerede til neste år og Den store skolekinodagen 2019

Annonse
Skroll til toppen