Annonse

I Mars er det festivaltid på Hamar

1.     Kan du si litt om deg selv?
Bjarte Ytre-Arne, utdannet journalist og musikklærer. Lang fartstid, både offentlig og privat sektor innen kulturbasert næring. Bl.a. 14 år som leder for fabelaktiv as, vært avdelingsdirektør for lansering i NFI, leder for Norges Olympiske Museum og ansvarlig for arenaproduksjon under en rekke idretts – og kulturevent. Mye World Cup, alpint og nordiske grener. Senest Ungdoms-OL, Lillehammer 2016.

2.     Ny som festivalsjef, blir det som før eller gjør du noen endringer?
Følger mye av den løypa kinosjef Espen Jørgensen har gått opp siden 2013. Men innfører Musikkfilm som eget delprogram, produserer festival-magasin som når over 30 000 husstander i regionen, og utvider med flere seminarer og workshops, samt gratis utekino på Stortorget: Mamma Mia! Vi valgte denne filmen som en teaser for oppfølgeren «Here We Go Again», som kommer i juli.

3.     Fortell litt om festivalen
Hamarama Filmfestival er fem dager spekket med unike opplevelser fra morgen til natt. I år både inne og ute. I tillegg til våre 5 kinosaler, tar vi i bruk Pauline Hall Multisal, for morsom stumfilm til levende musikk. Og så byr vi på GRATIS utekino på Stortorget, med Mamma Mia! på STORT lerret! Vi har plukket 40 filmer fra 24 ulike produksjonsland. Film i mange sjangere, der Musikkfilm er nytt delprogram.

Vi åpner med Røverdatter, der regissør Sofia Haugan viser oss et unikt, åpent og til tider galgenhumoristisk portrett av sin kriminelle far. Sterke familiebånd er stikkord for mange av årets filmer. Komedien Band Aid, om paret som løser sine krangler ved å lage poplåter. Eller Candelaria og Vårt Livs ferie, varme historier om samliv i livet siste fase. Close-Knit – viser med humor at strikking fjerner frustrasjon!

Røverdatter_tittelbildet.jpeg

For den gode familieopplevelsen har vi sikret oss en eksklusiv visning av Operasjon Mørkemann, den første filmen basert på boksuksessen Detektivbyrå nr. 2.

Musikk-elskere får sin dose jazz gjennom Miles Ahead og Chick Corea – The Musician, eller  kan glede seg over et tøft gjensyn med disko-divaen Grace Jones – og ikke minst;  en sjarmbombe av en dokumentar, om det finske bandet VPK i filmen Punk Voyage.

4.     Har dere noe tema i år, og et arrangement du spesielt vil nevne?
Ikke noe hovedtema, men Musikkfilm er et nytt delprogram. Vi er en vesentlig aktør i Hamar Kulturhus (åpna i mars 2013) og samarbeider med administrasjonen om arrangementer som henger naturlig sammen.

I år har vi f.eks. en workshop med fotografen Arnfinn Johnsen, knytta til en dokumentarfilm om verdens beste rockefotograf og musikkvideo-regissør; Anton Corbijn (U2, Coldplay, Bowie, Stones m.fl). Der Arnfinn J seinere på kvelden fotograferer under en konsert med deLillos, og viser resultatet dagen etter, for deltakere på workshopen. Film + workshop  + deLillos-konsert for 950.- Knallpakke!

images.jpeg

5.     Hva er din favorittfilm i årets program?
Oj, – hele lista er jo bare så bra! Gleder meg til å vise «Band Aid», en samlivskomedie, med mye bra musikk, produsert av en 100 % kvinneteam bak kamera. Arne B Rostads nære og varme portrett av jazzpianisten Chick Corea er jo natuligvis også en glede å vise, for en musikkelsker. Og japanske «Close-Knit», som fortjent fikk publikumsprisen på TIFF, –  også den vil jeg sette på en topp 5 liste.

6.     Noe annet du vil nevne?

Setter pris på å ha fått lov til å bidra til å utvikle Hamarama videre, med mål om å bli et av Innlandets viktigste kultur-event. Vi har et stykke igjen til BIFF, TIFF og Kosmorama-størrelse. Men også de begynte en gang :).

 

 FbCover2018_modifisert_preview.jpeg.jpg

Annonse
Skroll til toppen