Annonse

Utøya 22. juli ble sett av over 50 000 på kino i helgen

De siste dagers hendelser og uttalelser har gitt filmen mye oppmerksomhet og den har fått mye velfortjent omtale fra før, så filmen kan i tillegg komme til å holde seg godt i tiden framover. Det er en sober og ærlig film som går tett på uten å bli spekulativ på noe vis sier Guttorm Pedersen i en kommentar til Film & kino. Filmen har fått en omfattende forhångsomtale, og det startet allerede på filmfestivalen i Berlin den 19. februar, og er en av årsakene til den gode åpningen.

Størstedelen av tilbakemeldingene på sosiale medier er positive, der ord som sterk og realistisk skildring av angrepet beskriver noen av tilbakemeldingene.

Også norsk presse sine anmeldelser har vært positive.

På Filmwebs nettsider har filmen fått en samlet vurdering på 7 av 10 mulige poeng, fra de 152 publikummerne som har gitt den en vurdering.

 

Denne artikkelen er bygget på denne saken fra DN:
https://www.dn.no/etterBors/2018/03/12/0924/Film/utoya-filmen-ga-arets-beste-norske-premierehelg

UTØYA 22. JULI er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende.. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna.

 

 

Annonse
Skroll til toppen