Annonse

Cinemacon 2018

Verdens største kinokonferansen har en seminar og filmvisningsdel og et enormt utstillingsområde der leverandører av alt fra kinomaskiner til mat og drikke viser fram produktene sine.

Mandag 23 april er den såkalte «international day» der man er rettet utover mot verden, mens de andre dagene ofte har et sterkere amerikansk fokus. Denne dagen begynner med en «key note speach» fra Jeong Seo, Adm.dir i den koreanske kinokjeden CGV.

En kjenning fra Den norske kinokonferansen, David Hancock snakker om Digital innovasjon. Vi får lære om det Brasilianske kinomarkedet som er på vei opp og etter lunch får vi presentert den nye Globale kino føderasjonen. (Der Film & Kino gjennom sitt medlemskap i UNIC er med). Til slutt får vi informasjon om Saudi-Ariabia som åpner sine kinoer etter 35 år.

På tirsdag 24 april har vi en slot med Event kino til å starte morgenen. Denne dagen blir det mange studiopresentasjoner med innhold fra Disney, Warner og STX.

Onsdag 25 har presentasjoner fra Entertainment Studios, Focus Features og Paramount. Årets ICTA seminar arrangeres denne dagen med fokus på mange forskjellige tekniske tema som Premium opplevelser, Laser, kinospill m.m. Det blir også et interessant seminar om status og fremtid for kinobransjen med blant annet Jon Landau. Produsenten fra Titanic og Avatar.

Siste dag begynner med NAC seminaret (kiosk) og videre med et blikk på det uavhengige filmmarkedet i USA. Det blir presentasjoner av kommende filmer fra Fox, Amazon og Lionsgate. Avslutningsvis blir det som vanlig prisutdeling og Coca-Cola fest.

Film & Kino vil som vanlig rapportere fortløpende fra konferansen på våre hjemmesider.

Annonse
Skroll til toppen