Annonse

Cinemacon 2018: Oppsummering dag 1

Verdens største kinokonferansen har en seminar og filmvisningsdel og et enormt utstillingsområde der leverandører av alt fra kinomaskiner til mat og drikke viser fram produktene sine.

Mandag 23 april er den såkalte «international day» der man er rettet utover mot verden, mens de andre dagene ofte har et sterkere amerikansk fokus. Denne dagen begynner med en «key note speach» fra Jeong Seo, Adm.dir i den koreanske kinokjeden CGV.

Hug your haters

Dagen åpnet med Jay Baer som snakket om hvordan kinoene bør omfavne klager og negative kunder. De sure kundene er de beste. Haterne er ikke problemet. Å ignorere dem, det er problemet. Når man da får klager er det viktig å adressere disse. Kun en tredjedel av klager svares på. Å ikke å svare er også et svar. Når man svarer så øker tilliten og kundenes forhold bedres med 25%.

Baer2.jpg 

Er det bare Norge som investerer i Dolby Atmos?

Det andre foredraget på International day var av vår venn David Hancock som snakket om hvordan teknologien i kinomarkedet har utviklet seg sterkt den siste tiden. Hancock presenterte statistikk over hvordan ulike deler av verdens kinobransjen omfavner utviklingen.

accc.jpg 

Supporting the Brazilian Cinema Industry

Christian de Castro Oliveira fra Ancine, filmforbundet i Brasil snakket om de nye støtteordningene til Ancine. Kinostrukturen i Brasil har hatt en litt spesiell utvikling. I 1975 var det ca 3500 lerreter i Brasil. I 1998 var dette redusert til 1500. Nå nærmer de seg 3200 lerreter igjen. De setter opp økonomiske strategier for Film & Kinobransjen. Ønsker å stimulere til flere kinoer.

Ancine.jpg 

Studiopresentasjon: Sony

Det første studioet som presenterte sine filmer på CinemaCon var Sony. Her beriket kjente personer som Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio, Benicio Del Toro og Tom Hardy presentasjonen med sin tilstedeværelse på scenen.

Sony_logo.jpg 

Global Cinema Federation

Idéen om en global kino-organisasjon ble unnfanget under CinemaCon for et år siden og etablert under CineEurope i juni 2017. I dette innlegget drøftet Phil Clapp og Alejandro Ramirez Maganã GCFs rolle og hvordan GCF er ment som et forum for informasjon om felles interesser og for å utnytte muligheter og møte utfordringer sammen i et globalt perspektiv.

Paneldebatt: Joining forces to attract moviegoers

Patrick Von Sychowsky, som snakket på kinokonferansen i fjor, ledet et panel angående samarbeid for å øke business i kinobransjen. Paneldeltakere: Stefan Claes, Valerie Shortall, Luke Mackay og David Slieden.

Paneldebatt: Saudi-Arabia åpner dørene til kinoene etter 35 år

I den andre paneldebatten ble det diskutert utfordringer og muligheter med Saudi-Arabias nye kinopolitikk. Paneldeltakere: Achmed Ismail, Majid Al Futtam Ventures, Adam Aron, AMC. Duncan Clark, Universal, Andrew Cripps, Fox.

Paneldebatt: Developing and sustaining High performing employes

Dagens tredje paneldebatten handlet om hvordan man kan finne gode medarbeidere og holde på dem. Paneldeltakere: Katie Cate, Regal. Miguel Angeles Prieto, Cinepolis. Robert Slade, AMC.

 

Annonse
Skroll til toppen