Annonse

NATO og MPAA – offisiell åpning av Cinemacon

Deretter blir det utdeling av NATO marquee award, før de tradisjonelle presentasjonene av lederne i henholdsvis NATO og MPAA.

John Fithian fra NATO snakket om at kinobransjen står sterkt. I 2012 kom 46% av studienes samlede inntekter fra kino. I 2018 er dette uforandret. USA hadde 11 milliarder besøk på kino i 2017. En nedgang på 2,5 prosent. Internasjonalt har kinobransjen 40 milliarder besøk. Saudi-Arabia er et nytt marked. Fithian regner med 1 milliard besøk der om noen år. Han nevnte også stiftelsen av The Global Cinema Federation som skal kjempe for kinobransjen rundt problemstillinger knyttet opp mot vinduer, piracy, teknologi etc.

Charles Rivkin er ny sjef for MPAA. Han har jobbet 20 år i underholdning, hovedsakelig for Muppetshow, men har også blitt ambassadør i bl.a. Frankrike.  Han begynte sin tale med å skryte av hvor sterk kinobransjen er og at han ønsket et tett samarbeid med kinoene. Han trodde kinoen vil overleve, dels grunnet at det er et konsistent høyt besøk i kinobransjen. Dette skaper økonomisk vekst. Han mener det er tidenes beste tidspunkt for kreativitet og underholdning. Filmbransjen eksporterer for 16 milliarder dollar årlig og det er 2 millioner jobber i bransjen. 400 000 små selskaper jobber med film og kino. Han har spesielt tro på familiefilmer.

Annonse
Skroll til toppen