Annonse

Presentasjon av filmer fra Focus Features

En rekke kommende filmer ble presentert. «Tully» er en komedie der Charlize Theron spiller mor til 3, får en nanny av sin bror. Hun synes det er rart først, men knytter bånd med den unge nannyen Tully. Åpner i USA 4. mai.

Wim Wenders samtalefilm med Pave Francis heter «Pope Francis – A man of his word». Fokuserer på pavens arbeid med reformer og diskuterer død, sosial ulikhet, immigrasjon, økologi og andre tema. En annen dokumentar ble også presentert, «Wont you be my neighbor», en film om Fred Rogers som er en størrelse innenfor amerikansk barne-tv. Kommer neppe til Norge.

Spike Lee har regissert «The Black Klansman», bygget på en sann historie  om Ron Stallworth, en afrikansk-amerikansk detektiv som infiltrerte Ku Klux Klan i 1978. Sønnen til Denzel Washington, John David Washington spiller tittelrollen. Adam Driver har også en sentral rolle. Amerikansk premiere 10 august.

«Boy Erased» forteller historien om Jared, sønnen til en baptist pastor i en liten by som kommer ut av skapet til foreldrene spilt av Nicole Kidman og Russel Crowe. Lucas Hedges spiller gutten i filmen som er regissert av Joel Edgerton og som tar for seg religiøse programmer som skal gjøre homofile «friske». (Amerikansk premiere 28 september).

Ruth Bader Ginsberg er en svært kjent kvinnelig jurist, likestillingsadvokat og Høyestrettsdommer. Felicity Jones spiller Ginsburt som ung advokat som slåss mot kjønnsdiskriminering i en viktig høyesterettsak. Regi: Mimi Leder. Kommer i November i USA.

Til slutt presenterte Focus Mary – Queen of Scots, der relasjonen mellom Maria Stuart og hennes kusine Elisabeth den første blir spilt ut. De oscarnominerte skuespillerne Saorsie Ronan (Maria) og Margot Robbie (Elisabeth) spiller mot hverandre. Kommer i Desember i USA.

Annonse
Skroll til toppen