Annonse

Studiopresentasjon: Studio Canal

Studio Canal hadde i år filmer for femte gang på Cineeurope. Anna Marsh og Hugh Speening begynte med å hylle Paddington 2 som hadde spilt inn 500 millioner dollar worldwide og The Commuter med Liam Neeson som hadde spilt inn 125 millioner.

Den første filmen som ble presentert var den franske Sink or Swim. Her følger vi en gjeng med franske middelaldrende menn (40+) med sine problemer som begynner på et mannlig synkronsvømming lag. Filmen ble vist i Cannes i år og skal være en fransk variant av «I bare messingen»

Deretter ble Idris Albas debut som regissør omtalt. Yardie er en film fra 1970-tallets Kingston, Jamaica og London på 1980-tallet der vi følger en gutt fra fattigdom og kriminalitet på Jamaica til tøffere dopoppgjør i London.

Balloon handler om 2 østtyske familier under den kalde krigen (1979) som bestemmer seg for å rømme fra regimet i DDR ved hjelp av en luftballong. Periodefilmer fra DDR tiden har gjort det bra i Norge og mye tyder på at denne også vil det.

One Nation – One King handler om hendelsene før og under den Franske revolusjon. Dette historiske dramaet har tatt 7 år å spille inn og har mange kjente franske skuespillere.

One_Nation.jpg 

Beautiful Boy av Felix von Groningen med Steve Carell og Timothee Chadamet er en film om en familie der sønnen blir narkoman. Filmen handler om hvordan både far og sønn og familien rundt dem responderer til dette problemet. Bygd på to bøker av far og sønn. 12 oktober i USA.

Radioactive er en film om ekteparet Curie, produsert av gjengen som lagde The Darkest Hour. Rosamund Pike spiller Marie Curie og Sam Riley hennes mann Pierre Curie. Regi ved Marjane Satrapi. Denne filmen kommer i 2019 og studio Canal har stor tro på den.

Holy Land er en film om en dysfunksjonell familie med et stort galleri gode skuespillere. James Caan spiller grisebonde som reagerer på den lokale jødiske menighetens angrep på svinehold. Tom Hollander spiller rabbien som blir hans venn. Patricia Arquette og Jonathan Rhys Meyers er også med.

Hard Powder er en remake av Hans Petter Molands Kraftidioten og han er involvert i postproduksjonen av denne. Liam Neeson og Laura Dern spiller hovedrollene. Neeson spiller en måkebilsjåfør som går løs på lokale narkodealere da sønnen blir drept.

King of Thieves handler om det store ranet i London i 2015 som ble utført av en gjeng pensjonister. Michael Caine, Michael Gambon, Charlie Cox spiller rollene i filmen basert på den virkelige historien. Regi: James Marsh.

Til slutt presenterte Studio Canal tre familiefilmer som kommer om noen år.

Mia and the White Lion handler om en ung jente som flytter til landsbygda i Afrika og etter hvert utvikler et vennskap med en hvit løveunge som vokser til. Den er spilt inn over flere år og løven og jenta vokser samtidig.

Sauen Shaun får en ny film i 2019. Farmageddon, der dyrene på farmen må takle besøk fra verdensrommet.

Til slutt presenterte de filmatiseringen av barneboken The Secret Garden som kommer tidlig på 2020-tallet.

Annonse
Skroll til toppen