Annonse

Studiopresentasjon: Universal

Universal startet sin presentasjon dag 2 under CineEurope med at Duncan Clark kom stolt inn å fortalte at nå var 007 James Bond hos dem. Deretter gikk de rett på Mamma Mia: Here We Og Again, en annen film de naturligvis har store forhåpninger til. Lange fine klipp med mye musikk og energi. Premiere 20. juli og billettsalget er i gang flere steder.

Simon Hewlett og Niels Swinkels presenterte så filmer fra flere av de selskapene Universal har under sine vinger. Det ble en hel del.

Først Illumination og The Grinch med stemmen til Benedict Cumberbatch. Igjen forsøker han å stoppe julen, med premiere – til jul. Mange freske og morsomme innslag i klippene, som lover godt. Deretter var de innom The Secret Life of Pets 2, som kommer til sommeren 2019. Nå med mer fokus på hvor avhengige mennesker og dyr er av hverandre.

Legendary var neste ut og Skyscraper ble presentert av selveste Dwayne Johnson, som spiller en FBI-agent og krigsveteran, som ikke bare må renvaske seg for mistanker og stoppe terrorister i en skyskraper i Hong Hong, men også redde familien sin i denne bygningen som brenner, og de befinner seg i etasjene over brannen! Filmen er nok inspirert av Die Hard-filmene og Towering Inferno. Premieren er om bare drøyt 4 uker (13. juli). Detective Pikachu fra Pokémon-universet ble også nevnt.

Blumhouse har spesialisert seg på skrekk og gru og kommer med The First Purge ganske snart, som er en såkalt prequel til den tidligere filmen og forteller om begivenhetene som ledet opp til den. Riktig skrekkelig. Halloween er på mange måter en klassiker og John Carpenter har produsert denne versjonen, som igjen har med Jamie Lee Curtis – ca. 40 år etter – og hun venter på det endelige oppgjøret med Mike Myers med masken.

Focus Features er også et selskap Universal samarbeider med. Fra dem kommer Spike Lees Blackkkansman, som vant juryen Grand Prix i Cannes, som på ganske underholdende vis forteller histtorien om den svarte politimannen som infiltrerer Ku Klux Klan via telefonen og med hjelp av en hvit politimann som stand-in i møte med klanen. De har også Boy Erased, som kommer i 2019, med Nicole Kidman og Russell Crowe som har en sønn som oppdager at han er homoseksuell – noe som strider mot foreldrenes tro og overbevisning og dermed skaper komplikasjoner.

Working Title har Mary – Queen of Scots, et historisk drama om rivaliseringene mellom kusinene Mary Stuart og Elisabeth I med Saoirse Ronan, som video-introduserte  og Margot Robbie, med også en kvinnelig regissør: Josie Rourke. Fra samme selskap kommer også en helt ennen film, nemlig Rowan Atkinson i Johnny English Strikes Again med premiere i ioktober, der vi fikk se en herlig sekvens hvor han tror han er i en VR-verden, men agerer i den virkelige.

Amblin kommer med The House with a Clock in it’s Walls med Jack Black og Cate Blanchett, en slags familiefantasyhorror med mye magisk mystikk.

Fra MGM, som Universal nylig har gjort en avtale med (bl.a. om Bond) kommer Operation Finale om jakten på Adolf Eichmann, Hitlers sjefsbøddel, som klarte å rømme etter krigen.

Dreamworks Animation har How to Train Your Dragon – The Hidden World, en oppfølger der den lille dragen forelsker seg.

Morselskapet Universal kommer da også med noen filmer, som The Women of Marwen med Steve Carell som et offer for et brutal angrep der han får hjelp av dukker i sin terapi for å komme over dette. Regien er ved Robert Zemeckis. Videre Night School med Kevin Hart og Tiffany Haddish. Han som en av trøbbelmakerne som ikke har fullført high school og derfor må ta eksamen på kveldsskole. Hun som læreren. Begge noen fyrverkerier å se og høre på.

Peter Jackson presenterte på video «Mortal Engine» en drivende action sci-fi der svære maskiner jevner småbyer med jorden for å få nok ressurser til å overleve etter en tidligere krig. Premiere til jul. Før Robert Downey jr. på samme vis presenterte sin The Voyage of Doctor Doolittle, en karakter vi har sett før. Nå åpenbart tenkt som en filmserie eller franchise.

Helt til slutt en film om en virkelig pioneer: First Man som er om første mann på måned: Neil Armstrong, spilt av Ryan Gosling og Claire Foy som hans kone. De presenterte filmen på video sammen med regissøren, Damien Chazelle, som også jobbet med Ryan Gosling på La La Land. Premiere i oktober.

Annonse
Skroll til toppen