Annonse

E-one og Unifrance/Creative Europe

E one har distribusjonen av flere filmer fra andre studioer i deler av Europa og den de åpnet med – «The House with a Clock in it’s Walls» ble tidligere presentert av Universal. «Offical Secrets», en spionthriller med Keira  Knightley ble nevnt og så viste de klipp fra «City of Lies» med Johnny Depp og Forest Whitaker om mordene på Tupac Shakur og Notorious Big.

Dramaet «If Beale Sreet Could Talk» der en høygravis kvinne forsøker å bevise sin forlovedes uskyld ble nevnt. Så fikk vi se en scene fra «Green Book» med Viggo Mortensen som italienskamerikansk sjåfør for den afrikanskamerikanske klassiske pianisten spilt av  Mahershala Ali hvor sjåføren prøver å få pianisten til å spise frityrstekte kyllingbiter.

«Late Night» om en vertinne for et kveldsshow som frykter å miste showet sitt ble nevnt. Emma Thompson og Mindy Kaling spiller.

«Where’d Go, Bernadette» med Cate Blanchett, Laurence Fishburne og Kristen Wiig om en 15årig datter som forsøker å finne sin mor og oppdager hennes trøblete fortid var neste ut.

Så ble det klipp fra sci-fi thrilleren «Captive State» fra Chicago etter at noen skapninger fra rommet har okkupert deler av byen.

«The Aeronauts» med Felicity Jones og Eddie Redmayne ble nevnt før det ble vist smakebiter fra en annen film med Felicity Jones, nemlig «On the Basis of Sex» om den første kvinnelige høyesterettsdommeren i USA, Ruth Bader Ginsburg, som må kjempe mot sterke fordommer mot kvinner. Premiere i november.

Til slutt fikk vi et lovende bekjentskap med filmen om Helan og Halvan «Stan & Ollie», som spilles av Steve Coogan og John C. Reilly. Premiere tidlig på nyrået.

 

Sømløst ble scenen overtatt av Majorie Paillon, som presenterte filmer fra Unifrance og Creative Europe på velorganisert vis med klipp fra hver film:

«Minuscule – Mandibles From Far Away» – en animasjonsfilm fra Futurikon Animation. Star Media har rettighetene i Norge.

«Sorry Angel» om et trøblete homoseksulet forhold mellom en eldre forfatter og en ung student. Vist i konkurranse i Cannes.

«To the Ends of the Earth» fra Indo-Kina i 1945 hvor en soldat er fast bestemt på å hevne sin bror, men forelsker seg i en lokal jente, som får han på andre tanker.

«At War» ble også vist i konkurranse i Cannes. Kraftfullt om arbeidernes kamp for å bevare sin arbeidsplass mot nedleggelse. Vincent Lindon i hovedrollen.

«Girls of the Sun» er nok en Cannesfilm fra hovedkonkurransen. Sterkt om kvinnebataljon i kamp i Kurdistan, fulgt av en kvinnelig fransk krigsfotograf og reporter.

«The World is Yours» er en krimkomedie om en mann som ønsker å starte en virksomhet, men oppdager at moren har brukt alle sparepengene hans.

«In Safe Hans» er en rørende film om adopsjon og ta vare på et lite barn.

«The Trouble with You» er en skikkelig actionkomedie med bl.a. Audrey Tautou, som fikk pris i Director’s Fortnight i Cannes.

Til slutt viste Unifrance den romantiske komedien «The Extraordinary Journey of the Fakir»

 

Mere Cannesfilmer ble det i den siste delen fra Creative Europe:

Åpningsfilmen «Everybody Knows» med Penelope Cruz og Javier Bardem, animasjonsfilmen «Another Day of Life» fra Israel-Palestina-konflikten, dokumentarfilmen til Wim Wenders om pave Francis «Pope Francis – A Man of His Word» og Matteo Garrones «Dogman», som fikk pris for beste mannlige hovedrolle i Cannes (Marcello Fonte).

Så kom to filmer som ikke var i Cannes: «Sin Rodeos» en frisk spansk komedie om en 39-årig kvinne som begynner å si rett ut hav hun mener om alt og alle, til hun kommer til en indisk healer. Fulgt av vår egen «12. mann» (The 12th Man) til Harald Zwart, før det hele ble avsluttet med nettopp avslutningsfilmen fra Cannes, Terry Gilliams mangeårige prosjekt «The Man Who Killed Don Quixote» med Jonathan Pryce og Adam Driver.

 

Annonse
Skroll til toppen