Annonse

Grunnkurs for kinosjefer 2018

Årets grunnkurs for kinobransjen gikk av sted 4-6 september på Scandic Solli hotel. Det var god respons i bransjen og hele 34 påmeldte. Første dag begynte med informasjon om Film & Kino av Guttorm Petterson. Deretter ble det informert om programmering av kino av Christin Berg fra Nordisk Film Kino. Linn Barholt fra Capa og Christer Solberg fra Media Direct Norge snakket om reklamefilm på kino. Så var det Filmweb sin tur. Frode Soleim, Elisabeth Brinch og Trond Schwartzlund informerte om henholdsvis Filmwebs generelt, Kinoklubben og rapportserveren. Til slutt var det litt info om Film & Kinos kampanjer.

file1.jpeg 

Dag 2 startet med fokus på kulturhus med kino. Først kom lederen i Norske kulturhus, Nina Hodneland og snakket om status i Norge. Deretter kom Hanne Jacobsen Fra Bømlo og snakket om hvordan det er å drive et kulturhus med kino. Morten Haagensen fra Oppdal snakket om den lokale Ramaskrikfestivalen i Oppdal som har vært en stor suksess. Ørjan Ellingsen fra DX fortalte om deres tilbud til kinoene før Film & Kinos nestor, Rolv Gjestland, snakket om kinoteknologi. Medietilsynets Ove Wathne hadde tatt turen fra Fredrikstad for å fortelle om aldersgrenser. Monique Sjøberg, Film & Kinos tidligere markedsrådgiver, informerte om facebook og kinofilm. Bjørnar Hoem fra Candypeople hadde fokus på trender og kioskdrift. Til slutt andre dag snakket Nina Tryggvadottir fra Live Kino om både Smart trailering og Live Kino. Til slutt den dagen fikk vi høre fra Runar Lien om stolene fra Skeie.

file3.jpeg 

Siste dag begynte med filmdistributørene: Leder for distributørforeningen Agnethe Buus Jensen sa litt om foreningen. Morten Christoffersen snakket om de forskjellige distributørene i Norge, og Anne Marte Nygaard bidrog med sine erfaringer fra tiden i Arthaus. Så hadde vi besøk av Stig Andresen fra NFI som snakket om støtteordningene, og Jørgen Søderberg Jansen, leder for Norske Kinosjefers forbund, som redegjorde for sin organisasjon. Helt til slutt denne dagen  kom Marte Stapnes, ny leder i filmklubbforbundet og snakket om sin virksomhet.

file6.jpeg 

3 fine dager til ende. Sosialt og hyggelig kurs som vanlig. 

Bli med på Grunnkurs 2019!

file.jpeg

Annonse
Skroll til toppen