Annonse

Espen Pedersen er svært fornøyd med kinoåret så langt

Hva synes dere om 2018 så langt?

2018 har vært et spennende år med etablering av konkurranse i Oslomarkedet. Det har vi taklet godt, og våre mange dyktige kinomedarbeidere har hver eneste dag lagt ned en ekstra innsats for det lille ekstra som skal til for å skape gode kinoopplevelser. Filmåret startet godt, og selv om kinosommeren nesten tørket bort med det flotte sommerværet må vi absolutt si oss fornøyd med 2018 så langt.

 

Hva gleder dere mest til for resten av 2018?

Resten av 2018 ser svært lovende ut for kinobesøket, og ikke minst for norsk kinofilm. Høsten har startet sterkt allerede med blant annet både Skjelvet og Månelyst i Flåklypa, og for resten av året må vi vel trekke frem Mordene i Kongo og Sonja som de norske filmene vi gleder oss aller mest til. Helhetlig ser 2018 ut til å bli et svært godt kinoår!

 

Har dere noen planer for kinoen fremover, eller har dere gjort noe dere vil fremheve det siste året?

Det siste året har vi rustet opp flere av kinoene i Oslo, men det er noen prosjekter vi er ekstra stolte av. I mars 2017 åpnet vi Nordens første 4DX sal på Ringen kino her i Oslo, og det har vært en enestående suksess fra første dag. 4DX er konseptet der kinogjesten får den ekstra fysiske dimensjonen i kinosalen med bevegelige seter, vann, vind, lukt og såpebobler for å nevne noen. Totalt er det 18 fysiske effekter som er lagt til i 4DX salen på Ringen. Kinogjestene elsker 4DX, og vi gleder oss til å lansere flere i årene som kommer.

4DX1.jpg 

Det andre prosjektet jeg må trekke frem er oppussingen av storstua Colosseum sal 1. Colosseum fikk på sensommeren 2017 en ordentlig facelift med ny innredning, nye stoler, Barco AuroMax lydsystemet, Barcos flaggskipprojektor DP4K-60L laserprojektor, og verdens beste kinolerret spesielt for 3D; RealD Ultimate Screen. I tillegg gjorde vi noe spektakulært ved å installere 16 laserprojektorer som sammen lager et helhetlig bilde i hele kuppelen. Dette er helt unikt, og flere distributører og produsenter lager nå eget innhold til filmene som vises her for å gi kinogjestene noe ekstra og skape den gode kinoatmosfæren man kun får i storstua på Colosseum. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra kinogjestene etter å ha sett film i Colosseum!

Det tredje prosjektet var lanseringen av vårt eget PLF konsept, SUPREME på tampen av fjordåret. Vår første SUPREME-sal åpnet på Ringen kino i desember og har 221 recliner luksusstoler med individuell justering for beste comfort. SUPREME har blitt tatt godt imot av kinogjestene, og vi opplever at stadig flere ønsker å den ekstra comforten man får i en sal som denne.

Premium1.jpg 

Det fjerde og siste prosjektet jeg vil nevne er norges første VR-kino som vi åpnet på forsommeren nå i 2018. VR-kino er helt ulikt all annen kinodrift. Her har vi 8 stk VR-podder som man booker seg inn på og kan oppleve forskjellig type VR innhold fra kinofilmer osv. Dette er innhold som både kan være en opplevelse der du sitter ned og ser en filmsnutt som på kino ellers, men det kan også være spill av forskjellig slag der du selv må foreta deg forskjellige handlinger for å utforske innholdet i en virtuell verden. VR-kino er helt nytt for både oss og forbrukerne, og vi lærer sammen med gjestene våre hver eneste dag.

 

Har dere hatt en aktivitet/event som dere vil fremheve?

Vi har svært mange både små og store aktiviteter på kinoene våre hver eneste uke, men Skjelvet premieren skiller seg fra alt annet vi noen gang har gjort. Det var umulig å ikke finne en forestilling som passet akkurat deg i premierehelgen i Oslo (og på resten av kinoene våre for den saks skyld). Vi klinte til med Skjelvet bonanza i nesten alle saler hele helgen igjennom, dekorering av kinohusene, utkledning av ansatte, og massiv markedsføring rundt omkring i byen. Både ansatte og gjester synes det var både gøy og litt skremmende å se byen bli lagt i ruiner, og med knuste biler og sprekte vegger i foajèområdene ble kinoene omgjort til krisesoner denne helgen. Kanskje aller mest spektakulært var det å komme inn i Colosseum 1 der Fantefilm hadde simulert at kuppelen hadde kollapset og man kunne se bygningene rundt stå og vakle utbrente og falleferdige.

skjelvet1.jpg 

 

Annonse
Skroll til toppen