Annonse

#kinoprat med Even Thunes Jensen

Navn: Even Thunes Jensen
STILLING: Kinosjef på Krona Kino Kongsberg
FARTSTID I BRANSJEN: 19 år – Begynte som konferansevert og reinholder på Kristiansand Kino i studietida og fortsatte i ymse stillinger der, deriblant 7 – 8 år i Barnefilmfestivalen, fram til 2014 
FAVORITTFILM: Det er forferdelig vanskelig å velge ut én film, men den jeg har sett flest ganger er nok The Big Lebowski. Er generelt svak for Coen-brødrene og Lebowski har alt!

1. Hva er ditt beste kinominne?

Fra de siste år må det være visningen av THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI i litt glorete Princess of Wales Theatre i Toronto i fjor. Regissøren var til stede og filmen ble møtt av 2000 entusiastiske publikummere. Et annet annet uutslettelig kinominne er fra da jeg og et par andre pubertale kompiser så Vibeke Løkkebergs «Der gudene er døde» i Arendal i 1993. Kinosjef Johnsen hadde gått ut i avisa og frarådet folk å se den, så vi måtte jo se den! Den var virkelig ikke særlig bra, så under rulleteksten, fulle av ungdommens sevje i kroppen,  henfalt vi til obskøn dans framme i kinosalen. Helt til vi la merke til overvåkningskameraet …

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Jeg er sikkert lettere miljøskadd, men for meg er ikke det sosiale ved et kinobesøk et must. Jeg trives godt aleine i mørket, helst ute på kanten. Det er selvsagt viktig at lyd og bilde er som det skal, men først og fremst er det filmen som er det viktigste. Med tvillinger på seks år er det imidlertid sjelden jeg går på kino for min egen fornøyelses skyld, men gleden over å se unger helt på kanten av setet, med full innlevelse i en god animasjonfilm er også en herlig opplevelse.

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

Det vil nok bli en ytterligere satsning på komfort og teknikk, men vel så viktig er det å gjøre mer ut av foajéarealene, slik at man skaper gode møtesteder for folk. Jeg tror det er viktig å legge godt til rette for barnefamiliene, som jo er blant våre viktigste kunder.

Annonse
Skroll til toppen