Annonse
Prisutdeling på Kinokonferansen 2018

Her er prisvinnerne på Kinokonferansen!

Live Kino AS delte ut pris for årets Event Cinema 2018 til Ørsta kulturhus, som ikke var tilstede for å motta prisen.

 

I begrunnelsen ble det skrevet at Ørsta kulturhus «er en drøm å samarbeide med og kjenner sitt publikum og lokalmiljø eksepsjonelt godt. Samarbeid med presse og lokale helter resulterer i engasjert publikum og magiske opplevelser på kulturhuset.»

 

Ingen fra Ørsta kulturhus var tilstede på Kinokonferansen, men de sendte en skriftlig hilsen, der det blant annet sto «Dette var ei hyggeleg melding å få, og gir absolutt inspirasjon til vidare innsats!»

 

De neste to prisene ble delt ut av Fremtidens kino. Innovasjonsprisen gikk til den banebrytende kinolanseringen av Adjø, Montebello, Karpe Diem-konsert-/kunst-/dokumentar-/langfilmen som ble lansert i fire dager i desember 2017. Euforia Film vant prisen, og Vibeke Skistad fra Euforia var tilstede for å motta den.
«Jeg er veldig glad og overrasket,» sa Skistad.
«Jeg trodde denne prisen skulle gå til en kino. Dette var en helt særegen, logistisk utfordrende og veldig morsom lansering. Å besøke så mange kinoer på så kort tid, med snøstorm og kansellerte flyvninger, det krever enormt mye jobb. Norge på langs tar tid. Ingen angret et sekund, og vi ble rørt til tårer uansett hvilken kino vi besøkt»

 

DSC_0403_1.jpg

 

Hedersprisen gikk til det som ble omtalt som «en sann veteran.» Inger Warendorph har jobbet i UIP, NF, KF, hun har ledet Disneys eget produksjonsselskap, har ledet Norske filmdistributørers forening.

 

Hun åpnet talen sin med å følge opp det Skistad hadde sagt. «Om Vibeke var sjokkert og overrasket, er ikke jeg noe mindre overrasket. Jeg sa tidligere «blir man lenge nok i denne bransjen får man nok en pris.» Jeg tenker at jeg overlater til de yngre krefter og de som kommer etter meg!»

DSC_0414_1.jpg

Annonse
Skroll til toppen