Annonse

Globale trender

David Hancock fra IHS Markit, presenterte hvilke trender vi ser på teknologi-, konsolidering- og Box Officefronten i den globale kinobransjen.

Teknologi_1.JPG

Teknologi

Hvis man ser på antallet visninger, ser vi at 3D fortsatt er det mest populære formatet på verdensbasis. Videre ser vi at Immersive sound, med f.eks Dolby Atmos, stadig blir mer populært. I grafen nedenfor ser vi hvordan forskjellige områder i verden installerer ulik teknologi.

Teknologi_3.JPG 

Konsolidering

For en lang periode konsolliderte kinobransjen ikke på samme måte som andre sektorer. Men i nyere tid ser vi en stadig økende trend hvor få store globale aktører representerer en stadig større andel av det totale verdensmarkedet. For øyeblikket representerer de 10 største aktørene 35,4 % av markedet. Den største aktøren, Wanda Group fra Kina, har hele 1.621 kinohus med hele 16.599 saler. Asia blir en stadig større aktør i dette markedet.

Teknologi_4.JPG

Box office

Hvilken betydning har alt dette for billettsalget? Globalt er kinomarkedet i stadig vekst. Hancock beskrev hvordan billettsalget har utviklet seg de siste årene over hele verden. Vi ser i grafen nedenfor at spesielt Afrika er i spesielt stor vekst, mens Europa og Nord Amerika har hatt en liten tilbakegang i antall solgte kinobilletter. Totalt sett er veksten i billettsalg på 20,7 % i perioden 2012-2017.

Teknologi_6.JPG 

Annonse
Skroll til toppen