Annonse

Har luksussalen gitt effekt?

De siste par årene har det vært stort fokus på økt komfort i kinobransjen. Mange kinoer har innredet salene med det beste av kinoteknikk og luksusstoler.  På Grimstad Kulturhus pusset de i 2017 opp Vesle Hallvard, og i den anledning bestemte de seg for å sette inn støtet med blant annet flotte skinnstoler fra Skeie.

Nå har det gått en tid siden oppussingen av salen og både Grimstads befolkning og Grimstad Kulturhus har fått føle på effekten av oppgraderingen. Hvordan har det gått? Har innbyggerne tatt salen godt i mot og har salen møtt forventningene til Kulturhusets ansatte og ledelse? Vi har tatt en prat med Kulturhusets leder Rolf Meyer Tallaksen om deres erfaringer.

Grimstad_luksus2.jpg 

I 2017 pusset dere opp Vesle Hallvard og omgjorde hele salen til en luksussal. Hva var bakgrunnen for dette?

Vår minste kinosal Vesle Hallvard er vår lille luksussal med skinnstoler med vipp. Nyoppusset interiør med moderne Led belysning i alle farger. Vi skulle renovere salen og ville gjøre den som en ekstra fin sal. I tillegg til skinnstolene er det sofaer på bakerste rad.

Salen har 42 skinnstoler fra Skeie med glassholdere og spisebrett, samt skjenkebevilling. Hvordan har prismodellen endret seg fra før oppussingen til etter, og har dere fått tilbakemeldinger på prisendringen?

Salen er svært godt tatt imot av alle aldersgrupper. Grimstad Filmklubb elsker salen og bruker den til all sin aktivitet. Det er ikke dyrere i denne salen bortsett fra sofaene som koster 20 kr mer pr pers/plass. Salen er redusert fra 50 til 42 seter, men vi tenkte at det er relativt sjelden at salen er utsolgt, og at det derfor ikke hadde så mye betydning økonomisk.

Grimstad_luksus3.jpg 

Hvordan har tilbakemeldingen for en luksussal generelt vært blant publikum? Har salen bidratt til økt besøk?

Vi er veldig fornøyd med stolene, koppeholderne og ikke minst bordene (som vi fikk laget av Skeie med integrerte koppeholdere, som egentlig ikke fantes, men jeg ville ha det og de laget det!). Hvorvidt besøket er økt er litt vanskelig å si. Kanskje noe. I alle fall har Filmklubben økt sin aktivitet.

Grimstad_luksus4.jpg

Ser du for deg en fremtid hvor det bygges flere slike saler, og er det sannsynlig at luksussaler kan bli den nye «kinostandarden»?

Jeg tror det er viktig å bygge pene saler, for å gi det lille ekstra. Vi må få folk ut av stuene, og ha attraktive fasiliteter tenker jeg.

Grimstad_kulturhusjpg.jpg 

Annonse
Skroll til toppen