Annonse

Hele 34 112 på kino

I år var det stor aktivitet på Den Store Skolekinodagen (DSSK) som ble avholdt tirsdag 12 februar. Hele 34 112 var på kino denne ukedagen.

På Oppdal kino deltok samtlige skoler på grunntrinnet samt ungdomsskole og Videregående. I underkant av 600 elever fikk se skolekino denne dagen, og barnehagene kom i tillegg med besøk på Kutoppen.  På Kjøllefjord kino i Lebesby kommune fikk småtrinnet, ungdomstrinnet og mellomtrinnet selv velge sine filmer.

 

På Mosjøen kino ble dagen en stor suksess og besøket hadde en økning på 77% fra i fjor.  Dagen ble gjennomført uten sponsing og skolene betalte selv for besøket.

 

Lengst vest i kinolandet, i Florø, spredde man besøket gjennom hele uken. 1750 personer var innom skole (og barnehage) kino hele uken. Nome kino i Telemark hadde visninger for 2 og 10 trinn denne dagen og sendte ut filmstudioark til kinoene i forkant.

 

Nordisk Film Kino hadde som vanlig et meget stort opplegg på DSSK. Hele 16 filmer for barn og 21 filmer for ungdom ble tilbudt til skolekinopris hos kinoene.

 

I Harstad samarbeidet kinoene sammen med Sparebank 68 grader nord og Troms fylkestrafikk som satte opp ekstra rutebusser til over 1000 elever denne dagen. Begge salene på kinoen var fullbooket over 2 dager. Alle elevene på Vega fikk være med på skolekinovisning hos den relativt nye kinoen på øya. 150 elever og lærere så på film. 

 

På Trudvang kino på Rena hadde hele 499 elever vært på skolekino. Dvs alle skoleelevene i Aamot kommune.

 

Eneste strek i regningen denne dagen var Nordkapp kommune. Nordkapp kino har i mange år vært i Norges-toppen i Skolekino, men grunnet økonomiske problemer så var det dessverre ikke mulig for kommunen og arrangere skolefilmfestivalen Honnywood. Ingen elever fra Honningsvåg eller Gjesvær skole fikk være med på Skolekino denne dagen, for første gang siden 2003.

Annonse
Skroll til toppen