Annonse

Viser film med høy kunsterisk kvalitet

Alliansen kommer som en naturlig følge av de senere årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmformidling i Norge, med uavhengige kinoer, enrekke nyevisningskonsepter og vektlegging av samtaler om film. Alle de tre visningsstedene har kuraterte program der filmens kunstneriske verdi er et viktig premiss for utvalget, og der filmene sees i en sammenheng.

Det skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding, sendt ut i dag.

Med alliansen ønsker vi å gjøre publikum oppmerksom på nisjekinoene, og stå sammen om å skape engasjement for filmen som kunstuttrykk, sier Silja Espolin Johnson, programsjef ved Kunstnernes Hus Kino.

Espolin Johnson, Truls Foss, programsjef for Vega Scene og Cinematekets leder, Jan Langlo ser fram til å samarbeide om å gi gode filmopplevelser til Oslos kinopublikum.

 

Første film ut er Paul Schraders mesterlige comeback, First Reformed, med Ethan Hawke, Amanda Seyfried og Philip Ettinger i hovedrollene.

 

Ikke alene

Film og Kino har snakket med de store kjedene for å høre hva de synes om satsingen.

 

«Det er fint at de går sammen om formidling av et utvalg kunstnerisk film på kino i Oslo, det er supert at de har et fokus på filmer som ikke vi viser på våre kinoer. Vi i Nordisk Film Kino vil imidlertid selvsagt fortsatt ha like mye fokus på den kunstneriske filmen som vi alltid har hatt. Vi har lang tradisjon for å vise filmer i alle sjangre, både store og små, og gjerne etterfulgt av en debatt eller med en innledning.» – sier Christin Berg, Programdirektør hos Nordisk Film Kino.

 

Også Programsjef hos Odeon, Lars Fuglevik, synes det er et veldig fint tilfang.

«Samtidig har jeg lyst til å understreke at det gjennom år har vært gjort et dønn solid arbeid i Oslo med arrangementer, programrekker, festivaler, samtaler og dypdykk i samme ånd som det legges opp til her. For ‘First Reformed’, som tidligere kun er vist på BIFF her til lands, er det helt perfekt med slike rammer. Flere visningssteder gir større bredde og spillerom, og som et eksempel ble det for første gang vist serbisk film på ODEON Oslo med bortimot 250 besøk nå i helgen. Dette kommer alle kinogjestene i Oslo til gode.» – sier Fuglevik.

 

 

Annonse
Skroll til toppen