Annonse

Regionalt seminar Midt-Norge

Seminaret startet med en gjennomgang av aktuelle tall av Film & Kinos direktør Guttorm Petterson etterfulgt av Film & Kinos rådgiver i kinoteknikk og design, Rolv Gjestland som snakket om utviklingen av teknologi og trender innenfor området.

 

Etter dette fikk vi en presentasjon av D-box systemet som Trondheim kino har installert som eneste kino i Norge. Jean Francois Gagnon, hadde kommet hele veien fra Montreal for å fortelle litt om systemet. Salen i Trondheim er en av de beste i verden med en meget høy dekningsgrad.

 

Så var tiden kommet Film invest og Midt-Norsk filmsenter som presenterte seg og introduserte aktuelle filmer fra regionen. Vi fikk høre om «Villmarksbarna på Grønland» og «3 Filmer fra Trondheim», en oppfølger av den store suksessen Trondheimsreisen fra ifjor. Det ble også presentert et litt mer uferdig prosjekt der man har fulgt en skoleklasse i Alta gjennom hele skoletiden på 11 år. Spennende prosjekt.

Kosmorama informerte så om utleiemuligheter av utstyr til utendørsvisninger.

 

Etter pause ble det informasjon fra leverandørene. Først ut var Candy People som informerte om nyheter, trender og tilbud fra deres side ved Tommy Wikmark og Bjørnar Hoem. Svein Beruld Andersen fra Capa informerte om deres virksomhet og viste statistikk fra undersøkelser Capa har begått. Til slutt kom Martin Berg og snakket om DX sine tilbud og nyheter.

 

Jørgen Stensland fra Film & Kino snakket om kinoorganisasjonens virksomhet og tilbud til medlemmene, og helt til slutt kom Vanvikan kino og fortalte hvordan det var og starte opp en kino.

 

Sees igjen neste år!

Annonse
Skroll til toppen