Annonse
siv_jensen

Kinoene kan fortsette ordningen med fribilletter

(Foto: Erlend Aas/NTB scanpix/Stortinget)

 

Film & Kino har tidligere informert våre medlemmer om de endrede reglene for bruken av fribilletter regjeringen foreslo som en del av statsbudsjettet for 2019.

 

Gjennom stort press fra en rekke aktører i kulturlivet og våre bransjeorganisasjoner er det med glede vi kan melde at regjeringen og Finansdepartementet har snudd og skattereglene for personalrabatter blir nå mer fleksible. Vilkåret om maksimal rabattsats på 50 prosent fjernes, slik at også rabatter på 100 prosent kan gis skattefritt. Dette åpner opp for at kinoene kan fortsette ordningen med å tilby ansatte fribilletter.

 

Verdien av personalrabatter som kan gis skattefritt, økes fra 7.000 til 8.000 kroner og beløpsgrensen for skattefrie gaver økes fra 1.000 kroner til 2.000 kroner. Grensen har stått uendret siden 2009.

Endringene betyr at en ansatt på en kino, ved å bruke hele det nye handlingsrommet, kan ta imot fribilletter og andre ytelser for inntil 10.000 kroner helt skattefritt.

 

Det betyr at ansatte kan motta 100 prosent rabatt på varer inntil 8.000 kroner, 50 prosent rabatt på varer inntil 16.000 kroner og 25 prosent rabatt på varer inntil 32.000 kroner. Dette kan imidlertid bli litt utfordrende rent praktisk. Spesielt fordi billettrabattene varierer avhengig av hvilken forestilling man er på, men også fordi rabatt på kioskvarer skal medregnes. Vi vet derfor ikke helt hvordan ordningen vil fungere i praksis enda, men på kort sikt kan man gå tilbake til ordningen slik den var før nyttår.

 

Skattemyndighetene skal aktivt legge til rette for enklest mulig etterlevelse for næringslivet og utarbeide en veileder sammen med Virke og NHO.

 

Om du har spørsmål om de nye reglene, ta kontakt med direktør Guttorm eller styreleder Arild.

 

Annonse
Skroll til toppen