Annonse
DSC_4761.JPG

Erik Poppe og Christian Lo hedret av kinosjefene

Christian Lo mottok Sølvklumpen for beste norske familiefilm for road movien «Los Bando». Dette var andre gang Lo vant Sølvklumpen, han har tidligere fått samme pris for «Bestevenner». Juryen beskriver «Los Bando» som en humoristisk film som tar barn og unge på alvor, og også fungerer godt for en voksen publikummer. Det er en film med godt driv, og en morsom og actionfylt roadmovie om den store guttedrømmen: Å vinne NM i rock. Juryen trekker også frem filmens unge og sjarmerende skuespillere.

 

Erik Poppe mottok Sølvklumpen for beste norske film for «Utøya, 22. juli». Det var hans fjerde pris fra Kinosjefforbundet, han har tidligere blitt tildelt Sølvklumpen for «Kongens nei», «Tusen ganger godnatt» og «De Usynlige». Juryen sier at «Utøya, 22. juli» er en film med imponerende skuespillerprestasjoner, og en meget sterk hovedrolle. Et vanskelig tema er behandlet med verdighet og respekt, og er medrivende uten å være sentimental.

 

Sølvklumpen har blitt utdelt av Norske Kinosjefers Forbund siden 1958. Blant de tidligere vinnerne er Arne Skouen, Ingmar Bergman, Anja Breien, Knut Bohwin, Espen Thorstensson, Svend Vam og Petter Vennerød, Erik Gustavson, Hans Petter Moland, Aksel Hennie, Bent Hamer, Marius Holst, Joachim Rønning og Espen Sandberg, Rasmus Sivertsen, André Øverdal og Harald Zwart.

Juryen for Sølvklumpen 2018 besto av juryleder Andreas Gilhuus (Larvik), Torhild Vie (Førde), og Anita Kristensen (Bø). Prisene ble utdelt av Torhild Vie og leder i Norske Kinosjefers Forbund, Jørgen Søderberg Jansen, under kinoenes bransjetreff på Filmens Hus.

(Foto: Sigurd Moe Hetland)

Annonse
Skroll til toppen