Annonse

Ås kinoteater vant årets HUGO pris

(Bilde: Kinosjef Martin Øsmundset mottar Hugo-prisen)

Norsk Filmdistributørs Forening hadde sin årlige middag og prisutdeling onsdag kveld, og vinneren av HUGO-prisen var Ås kinoteater.  

Prisen er oppkalt etter landets første kinosjef Hugo Hermansen, en svært kreativ og innovativ pioner som i tillegg til å starte flere kinoer var involvert i produksjon og distribusjon.

Juryens begrunnelse

Årets vinner har løfta kinoen til et helt nytt nivå. Besøkstallet bare øker og øker og antall arrangementer er svært imponerende. Kinoen har utrolig nok bare 2 (!) visningsdager i uka – i én stor sal som deles med andre kulturarrangement.

Kinosjefen er initiativrik og innovativ, har en sikker filmsmak og kjenner sitt lokale publikum godt. Kinosjefen er ikke redd for å ha egne meninger og anbefalinger om filmene som settes opp. Kinoen har et godt forhold til lokalavisa og antall saker som handler om kino, gjerne illustrert med et bilde av kinosjefen, er mange.

I fjor fikk kinoen nye stoler og til tross for at salen var stengt i nesten 3 måneder satte de allikevel nok en gang besøksrekord.

 

Hederlig omtale

Tre kinoer ble også løftet frem med hederlig omtale:

NARVIK – har muligens satt en ny standard når det gjelder de ansattes engasjement og kreativitet i sosiale medier – for promotering av filmene generelt men også for en hel rekke konkurranser og premierearrangement

 

LILLEHAMMER – 2018 var et godt kinoår for de fleste men i Lillehammer var det ekstra godt, de økte omsetninga med 20%. Clarissas energi, kreativitet og personlige preg er i ferd med å løfte kinoen til nye høyder.

 

FREDRIKSTAD – står fjellstøtt som lokal kulturinstitusjon og merkevare med et imponerende antall festivaler og spesialarrangement, har en forbilledlig oppfølging av lokale helter som har en eller annen tilknytning til en film på kino.

Annonse
Skroll til toppen