Annonse
Skjermbilde 2019-04-03 kl. 10.55.12.png

Dag 2 fra CinemaCon

Film & Kinos Guttorm Petterson og Jørgen Stensland er på plass i Las Vegas for verdens største kinomesse, CinemaCon 2019.

Kulturelt mangfold i film og innhold

Tirsdagens morgenseminar dreide seg om kraften i mulig økning i publikumsbesøket basert på en strategi for kulturelt mangfold i film og innhold. Seminaret tok i stor grad utgangspunkt i amerikanske forhold. Spansktalende filmer fra Mexico og Latin-Amerika fungerer bra, men kommer i for liten grad til USA, der det heller ikke produseres nok film for denne målgruppen. 30% av ungdom under 30 år i USA er i dag latinamerikanske.

Det er en gryende interesse for asiatisk film, noe «Crazy Rich Asians» fra i fjor viste. Afroamerikanske filmer regnes også som mangfoldsfilm, noe som kan være mer splittende enn samlende. Den kinesiske befolkningen har til nå ikke vært så lett å nå på kino.

Det er media, politikere og studiosjefer som bestemmer hva som skal lages. Det er i økende grad samarbeide med markeder i Europa og til en viss grad i Asia. Columbia og Skandinavia ble fremhevet som land og territorier det for tiden kommer mye nytt og bra fra.

 

Nye filmer fra STX

Deretter var turen kommet til den første studiopresentasjonen fra STX, presentert av styreleder Adam Fogelson. Han kunne fortelle at hele 64% av deres filmer har kvinner i hovedrollen.

 

Først ut var «The Best of Enemies» basert på virkelige hendelser fra 1971 der en svart kvinnelig borgerrettsaktivist kommer i diskusjon med en leder av Ku Klux Klan om integrering i skolen, med Taraji P. Henson og Sam Rockwell. Premiere i USA ganske snart.

Diane Keaton fra POMS.png

Diane Keaton presenterer Poms

Deretter kom veteranen Diana Keaton (spilt i 68 filmer) for å presentere «Poms», en munter historie og godt modne kvinner som ønsker å prøve seg som cheer leadere. Målgruppe som «Book Club» og Pam Grier og Rhea Perlman i andre roller. Premiere i mai i USA.

 

«21 Bridges» er et fartsfylt actiondrama fra New York som spiller på at det er 21 bruer og fluktmuligheter ut av Manhattan, der en politietterforsker i NYPD får sjansen til å renvaske seg. Presentert av ingen ringere enn Chadwick Boseman fra «Black Panther»! Taylor Kitsch og Sienna Miller i andre roller og sommerfilm i USA (juli).

 

«My Spy» er en frisk action-komedie i regi av Peter Segal som ble presentert på sjarmerende vis av muskelbunten Dave Bautista og lille Chloe Coleman, der han spiller en CIA-agent som blir sendt under cover for å beskytte en familie der deres 9-årige datter viser større interesse for hans arbeid enn han hadde tenkt seg.

Kate Holmes fra BRAHMS.png

Katie Holmes presenterer Brahms: The Boy II

I oppfølgeren «Brahms: The Boy II» flytter en familie inn i et stort gammelt hus og sønnen blir venn med en livaktig dukke han graver opp i hagen. Skrekk og gru i denne horror-thrileren som blir sommerfilm og ble presentert av Katie Holmes, som spiller moren i familien og har endret sitt forhold til dukker etter å ha spilt rollen.

Henry Golding og Charlie Hunnam fra The Gentlemen.png

Henry Golding og Charlie Hunnam presenterer The Gentlemen

«The Gentlemen» i regi av Guy Richie byr på et lite stjernegalleri av skuespillere med Matthew McConaughey, Hugh Grant, Colin Farell, Henry Golding, Eddie Marsan og ikke minst Charlie Hunnam, som spilte hovedrollen i Guy Richies «Kong Arthur». Han har hovedrollen her og i stadig økende konflikt med den eksentriske gangsteren McConaughey. Action og ganske svart komedie.

 

«The Secret Garden» med Colin Firth og Julie Walters var siste film ut fra STX, før det ble nevnt en rekke filmer som f.eks. «Hustler» med Jennifer Lopez, Julia Stiles og en lang rekke andre kvinner i rollene. Mye godt i vente fra STX som avsluttet det hele med fynd og klem og mye oppmerksomhet om animerte «Uglydolls» med mye nyskrevet musikk, en av flere sanger fremført av Kelly Clarkson.

 

 

Warner Brothers presenterte filmene som kommer

Warner Brothers som har vært det største studioet i antall titler i noen år begynte med å presentere fjorårets filmer og takket Kevin Tsujihara som fikk sparken i Warner for en liten stund siden.

Første film som ble presentert var en nyinnspilling av 70-talls blaxploitationfilmen «Shaft», nå med Samuel Jackson i hovedrollen. Deretter ble det presentert en rekke nye superheltfilmer som kommer fra Warner og DC Comics. «Shazaam», filmen om gutten som får superkrefter,  har allerede premiere på fredag.  Videre viste de en trailer på de nye wonderwoman filmen «Wonderwoman 88».

 

Vi fikk også en første titt på traileren til Joker som kommer senere i år. Joaquin Phoenix spiller den kjente skikkelsen som vi ikke kjenner forhistorien til. Det får vi nå. Etter dette kom Helen Mirren på besøk for å presentere filmen «The Good Liar», en plotdrevet spenningsfilm med Mirren og Ian Mckellan. Mirren fikk ovasjoner da hun sa: «I love Netflix, but fuck Netflix». Film hører hjemme på kino sa Mirren og takket alle de 3500 kinorepresentantene i salen.

Den første live-action Pokemon filmen kommer fra Warner, nemlig «Detective Pikachu» med Ryan Reynolds som Pikachus stemme. Gøy for de yngste.

«Super Intelligence» er en komedie med Melissa Mccarthy hvor hun får hjelp til å leve livet av en datamaskin som vakler mellom valget og hjelpe menneskeheten eller å tilintetgjøre oss.

«Blinded by the Light» er film om en ung pakistansk innvandrer i England på 1980-tallet som får selvtillit og livsvilje ved å høre på Bruce Springsteen. En feelgood komedie av samme regissør som laget «Bend it Like Beckham».

Den skumle oppfølgeren til The Shining, kommer på kino til høsten. Den heter «Dr. Sleep» og rollen som Danny Torrence (spilt av Jack Nicholsen i Kubrick filmen fra 1978) spilles nå av Ewan Mcgregor. Her får vi vite hvorfor han er blitt som han er blitt.

Monsterfilm får vi også fra Warner: Godzilla kommer tilbake i «Godzilla– King of the Monsters. Her får Godzilla med seg to andre udyr som slåss for og imot menneskeheten. Dette er faktisk den 35! Godzillafilmen. Kyle Chanler, Vera Farmiga og Millie Bobbie Brown spiller hovedrollene.

En mer hjertevarm fortelling er The Goldfinch basert på den Pulitzervinnende boka med samme navn. En gutt mister moren sin i en bombing på The Metropolitan Museum i New York og tas inn av en velstående familie på Upper West Side i New York.

 

Warner presenterer også animasjonsfilm. Fire stykker er på vei. Space Jam 2 er oppfølgeren av filmen der Michael Jordan spilte mot Snurre Sprett. Nå er Michael byttet ut med Le Bron James. Resten av gærningene fra Looney Tunes er selvfølgelig med.

 

En ny Scoobydoo film er på trappene i 2020. I Scoob spiller Zac Efron, Amanda Seyfrid og Gina Rodriguez.

 

Superpets kommer i 2021. Her må supermanns hunder teame opp med en flyvende katt når Supermann er på ferie.

 

Mother of Brooklyn er en film med der Ken Norton både spiller og regisserer. Filmen handler om en detektiv med Tourettes som etterforsker drapet på sin venn og mentor. Norton spiller hovedrollen og  filmen er satt til 1950-tallet. The Kitchen foregår noen årtier senere men i samme by. Melissa Mccarthy, Domnhall Gleeson og Elisabeth Moss spiller tre mafiafruer i New York på 70-tallet som må overta mennenes virksomhet da de havner i fengsel.

 

Til slutt ble det presentert 3 nye skrekkfilmer fra New Line Cinema. The Curse of La Llorona og Annabelle Comes home. Og til slutt avslutningen på IT 2. Her møtes ungdommene igjen som voksne etter flere år og fortellingen er på to plan, både fra den originale tiden og nåtiden. Jessica Chastain og James Macavoy spiller to av ungdommene som voksne.

 

Det er mye forskjellig å glede seg til i tiden fremover!

Annonse
Skroll til toppen